Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Cold Wars”

 

© CPU – Nathan Dobbelaere

Giant Rooks heeft met hun passage op Pukkelpop alvast bewezen dat ze steeds meer een vaste waarde aan het worden zijn in de indierockwereld. Al ongeveer tien jaar stoppen de vijf schoolvrienden uit het Duitse Hamm hun energie in catchy nummers, zoals “Morning Blue”, “Watershed” en “Wild Stare”. Na een succesvolle cover van “Tom’s Diner” met medelandgenoten AnnenMayKantereit en hun beloftevolle debuutplaat Rookery verovert Giant Rooks stilaan meerdere harten. Ook live staan ze ondertussen gekend voor hun positieve en uitbundige aura. De verwachtingen liggen dus hoog voor komend album How Have You Been? waarop ook deze “Cold Wars” te horen is.

In het begin van het lied lijkt het alsof de uitbundige Duitsers hun energie serieus getemperd hebben, wat ook logisch is met de serieuze titel van het nummer. Na een jazzy en eerder melancholische start, brengt de groep wat meer muzikale pit en energie in het refrein. Daarna klinkt de melodie wat hoopvoller door een vrolijkere gitaarlijn, wat bijdraagt aan de uiteindelijke boodschap van het nummer. Dat hoor je ook aan de tekst van zanger Frederik Rabe. Eerst zingt hij eerder treurig over de zon, die hij als metafoor gebruikt. Zo gaat de middelgrote ster volgens hem eerst naar onder en heeft ze geen reden meer om weer naar boven te komen. Uiteindelijk smeekt Frederik op het einde om de zon zijn warmte en vreugde. “Cold Wars” bespreekt de moeizame gevechten in iemands hoofd. Geen onderwerp om vrolijk over te zingen, maar Giant Rooks geeft er wel een hoopvol einde aan. Met dit nummer tonen de bandleden aan dat ze meer zijn dan een groep die catchy en poppy indierocknummers brengen.

Het tweede album How Have You Been? komt uit op 2 februari 2024. De Duitse rockers stellen hun nieuw werk voor met een internationale tour. Ze houden bij ons halt op 16 januari 2024 in de AB.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

53 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ducks Ltd. - Harm’s Way (★★★½): Eentje om vandaag van te genieten

Duck Ltd. is zo’n indierockband waarvan je verbaasd bent dat ze nog niet meer potten gebroken hebben. Ze hebben dan wel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.