Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Watershed”

In Duitsland is Giant Rooks ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en ook daarbuiten begint het goed te bollen. De band uit Hamm heeft het afgelopen jaar heel wat harten kunnen veroveren met hun zeemzoete indierock. Hun recentste ep Wild Stare bracht de band nog eens een paar stappen naar voren. Later dit jaar brengen ze hun debuutplaat Rookery uit en stellen deze ook live voor op een zeer uitgebreide tour door heel Europa. Met “Watershed” brachten ze vandaag een nummer uit, waarmee de band toont dat ze muzikaal verder geëvolueerd zijn.

De muziek van Giant Rooks is al iets gepolijster en poppier geworden en dat merken we ook op “Watershed”. De folkinvloeden maakten plaats voor een heel radiovriendelijke sound waarmee de band een grote stap zet richting het commerciële publiek. Dat betekent echter niet dat “Watershed” een slecht nummer is. Het nummer is in zijn geheel een evenwichtig popnummer waarin het unieke stemgeluid van zanger Frederik Rabe meteen in het oor springt. Catchy is “Watershed” zeker en met het refrein krijgen ze ons ook mee, maar desondanks missen we toch wat die warme gitaren. We zijn hoe dan ook zeer zeker dat deze band binnenkort over heel de wereld van succes zal kunnen genieten!

Op zondag 3 mei speelt Giant Rooks in de Ancienne Belgique te Brussel en op vrijdag 12 juni op Best Kept Secret in Nederland.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Giant Rooks – Rookery (★★★★): Volwassen worden doe je zo

In 2015 werd in het Duitse Hamm door vijf jonge knapen een band opgericht die de naam Giant Rooks kreeg. Exact vijf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Misinterpretations”

Giant Rooks is geen onbekende naam meer in het Europese indierocklandschap. De vijfkoppige Duitse band bracht reeds drie stuk voor stuk steengoede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Heat Up"

De laatste jaren stonden voor Giant Rooks in het teken van veel spelen en nieuw publiek bereiken. De band uit het Duitse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.