Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Watershed”

In Duitsland is Giant Rooks ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en ook daarbuiten begint het goed te bollen. De band uit Hamm heeft het afgelopen jaar heel wat harten kunnen veroveren met hun zeemzoete indierock. Hun recentste ep Wild Stare bracht de band nog eens een paar stappen naar voren. Later dit jaar brengen ze hun debuutplaat Rookery uit en stellen deze ook live voor op een zeer uitgebreide tour door heel Europa. Met “Watershed” brachten ze vandaag een nummer uit, waarmee de band toont dat ze muzikaal verder geëvolueerd zijn.

De muziek van Giant Rooks is al iets gepolijster en poppier geworden en dat merken we ook op “Watershed”. De folkinvloeden maakten plaats voor een heel radiovriendelijke sound waarmee de band een grote stap zet richting het commerciële publiek. Dat betekent echter niet dat “Watershed” een slecht nummer is. Het nummer is in zijn geheel een evenwichtig popnummer waarin het unieke stemgeluid van zanger Frederik Rabe meteen in het oor springt. Catchy is “Watershed” zeker en met het refrein krijgen ze ons ook mee, maar desondanks missen we toch wat die warme gitaren. We zijn hoe dan ook zeer zeker dat deze band binnenkort over heel de wereld van succes zal kunnen genieten!

Op zondag 3 mei speelt Giant Rooks in de Ancienne Belgique te Brussel en op vrijdag 12 juni op Best Kept Secret in Nederland.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2061 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.