Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marika Hackman – “Slime”

© Steve Gullick

De getalenteerde Britse singer-songwriter Marika Hackman verraste in september haar fans met de release van single “No Caffeine“, dat een nieuw tijdperk en nieuw album van Hackman aankondigde. Die langspeler mogen we verwachten op 12 januari 2024. Het nummer somde op wat te doen om een paniekaanval te vermijden en keek naar haar eigen angst als een destructieve partner. Door de jaren heen veranderde haar sound en werd het onder andere vergeleken met Blur en PJ Harvey. Er is een voortdurende strijd tussen echte instrumenten en de hardere dynamiek van synthetische vervorming. Haar laatste single “Slime” heeft een boeiende mix van alternatieve rock en indiepop, die typisch is voor haar huidige muziekstijl.

Het nummer opent met een dreigend gitaarritme en een beheerste baslijn die een duistere sfeer creëert. Hackmans stem klinkt zowel krachtig als verleidelijk, wat de luisteraar meteen meesleept. De tekst van “Slime” is introspectief en doordrenkt van donkere, poëtische beelden. Ze zingt over een gecompliceerde relatie, waarbij de titel “Slime” suggereert dat de liefde iets bedrieglijks en ongrijpbaars is. Wat deze song opvallend maakt, is de structuur van de instrumenten en hun dynamiek. Het begint ingetogen en bouwt gestaag op naar een climax met krachtige gitaarriffs en intensiteit. Hackmans stem representeert samen met de muzikale climax de intensiteit van de tekst. Het nummer eindigt uiteindelijk met een indrukwekkende gitaarsolo die de luisteraar in extase achterlaat. “Slime” is een mooi voorbeeld van Marika Hackmans talent als singer-songwriter en haar vermogen om muzikale texturen te creëren die zowel meeslepend als gelaagd zijn. Als je van alternatieve rock en indiepop houdt met een donker randje, is “Slime” zeker de moeite waard om te beluisteren.

Op 8 april staat Marika Hackman in de Botanique in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

22 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marika Hackman - Big Sigh (★★★★): Rauwe emoties omhuld door precisiewerk

31 jaar en al een zesde studioalbum uit, dat heet productief zijn. De Britse Marika Hackman kwam al een tijd geleden op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SHYGIRL - "SLIME"

De Zuid-Londense DJ Blane Mouse besloot na successen als DJ ook een iets gewaagder muziekproject op poten te zetten. Als SHYGIRL brengt…
AlbumsRecensies

Marika Hackman – Any Human Friend (★★★★½): Transformatie tot rockster compleet

Het verloop van de muziekcarrière van Marika Hackman is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Het breekbare folkgeluid van haar debuut…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.