Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cat Burns – “know that you’re not alone”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het vuurtje genaamd Cat Burns begint steeds heviger te branden. Hitsingle “go” blies haar professionele avontuur leven in en afgelopen zomer stond de Zuid-Londense singer-songwriter op Glastonbury, nadat ze eerder al fans van Sam Smith en persoonlijke inspiratie Ed Sheeran vermaakte als voorprogramma. De zangeres maakte van warme gitaarsongs haar paradepaardje, zo getuige mooie ballades als “you don’t love me anymore” en “live more & love more“. Enkele maanden was het stil vanuit haar kant, maar de laatste weken verscheen er plots heel wat nieuwe muziek op haar socials.

Een voorbode van een nieuw album, dat er normaal volgend jaar ergens aankomt en waar “know that you’re not alone” ook wel eens op de tracklist zou kunnen staan. De typische akoestische gitaar en de daarmee vaak terugkerende sereniteit verdwijnt voor de nieuwe single wel wat naar de achtergrond, want het gaat er iets meer upbeat en opbeurender aan toe dan op de gemiddelde Cat Burns-song. De Britse steekt een hart onder de riem van luisteraars die zich wat verloren voelen op de weg naar volwassenheid. Als zelf nog maar 23-jarige zingt ze ‘mumma says it’s time for me to get out the house / but that’s the thing with time it doesn’t work like that / it moves when it’s ready to’. Met andere woorden: je bent niet de enige die worstelt om alles op een rijtje te krijgen; neem er vooral je tijd voor. Gepaard met een prachtige melodielijn brengt ze die geruststellende boodschap tot bij ons.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single goddard. & Cat Burns - "Wasted Youth"

Een knuffel van warmte is het eerste wat ons te binnen schiet wanneer we een nieuwe release van Cat Burns zien verschijnen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cat Burns - "you don't love me anymore"

De Britse Cat Burns is bezig aan haar opmars. Ze was eerder al te spotten op Belgische bodem in het gezelschap van…
InstagramLiveRecensies

Sam Smith @ Sportpaleis: Sex, body & soul

Met nummers als “Money on My Mind”, “I’m Not the Only One” en “Stay with Me” wist Sam Smith 2014 om te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.