Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melis – “Be Me”

Als we haar biografie op Spotify mogen geloven, zou Melis het Noorse antwoord zijn op artiesten als Beyoncé en Adèle. Dat lijken ons nogal grote schoenen om te vullen en dus nemen we het allemaal maar met een serieuze korrel zout. Met synthpop uit de jaren 80 en r&b uit de nineties als voornaamste invloeden, creëert Melis haar eigen sound die bij een groot publiek aansluiting zou kunnen vinden. “Be Me” is de eerste single van haar tweede album dat volgend jaar moet verschijnen en verspreidt alvast een niet mis te verstane boodschap.

Op “Be Me” onderstreept de Noorse het belang van jezelf zijn en vertrouwen op je innerlijke stem. Dat je nooit het geloof in jezelf mag verliezen, lijkt een ietwat cliché thematiek, maar laat het nu net dat zijn dat ervoor zorgt dat “Be Me” een bijzonder universeel nummer is. Al in het couplet hoor je dat er iets borrelt en worden er verschillende muzikale lagen over elkaar geplaatst om zo een steeds voller geluid te produceren. Bij momenten snappen we de eerder genoemde referenties wel, want de stem van Melis is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Een vleugje soul vermengt zich met makkelijk in het gehoor liggende popklanken en zo ligt de kracht van deze song ongetwijfeld in het refrein en de vocale uithalen. Een fijn liedje dat zelfs mooi past in deze periode waarin heel wat mensen aftellen naar de feestdagen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morisse Monty – “Be Me”

Jussi De Nys zegt je in eerste instantie waarschijnlijk vrij weinig, maar toch is het geen onbekend figuur in onze Belgische muziekscène….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melis - "Flower"

Melis is een jongedame die je best in de gaten houdt. De singer songwriter heeft Turkse en Tsjechische roots en was voordien…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 29 mei - 4 juni 2017

Hoorde je ons vorige week nog klagen over de magere oogst van een week filmpjes, dan kregen we deze week een ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.