Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morisse Monty – “Be Me”

Jussi De Nys zegt je in eerste instantie waarschijnlijk vrij weinig, maar toch is het geen onbekend figuur in onze Belgische muziekscène. Zo zette hij als producer en mixer de afgelopen jaren heel wat beginnende artiesten op de kaart. Hij werkte onder andere mee aan nummers voor bands als Frankie Fame (“Tuesday”), Geppetto & the Whales (“Orion”) en monokimono (“Witte Lijnen”). Buiten zijn werk als producer begon Jussi in 2018 aan zijn eigen solocarrière. Zo bracht hij dat jaar onder zijn alter ego Morisse Monty zijn debuutsingle “Move On” uit, die helaas niet echt van de grond kwam. Een kleine twee jaar later komt er een tweede poging aan voor de Antwerpenaar die met “Be Me” een compleet andere weg inslaat.

Al meteen van de eerste seconden is het duidelijk: Morisse Monty moeten we in de gaten houden. Hij heeft dan ook het onderste uit de kan gehaald om een pareltje uit te brengen waaraan hij volgens ons heel wat tijd aan heeft gespendeerd. “Be Me” is een indiepopnummer dat overloopt van de soulinvloeden en zich ook nadrukkelijk omtrekt met een glanslaagje psychedelica. Op instrumentaal vlak kunnen we al niets aanmerken en worden we vooral omvergeblazen als we horen dat Jussi al de instrumenten voor zijn eigen rekening heeft genomen tijdens het opnemen van dit nummer. Ook op vocaal vlak is er geen haartje op ons hoofd dat er nog maar aan denkt om dit nummer af te kraken. De Nys hier de steun van Anouk Kockelberg die de single een stuk verleidelijker maakt en ons meeneemt op een zwoele, zonnige trip richting enkele warme stranden. Een geslaagd en compleet nummer dat naar meer smaakt.

“Be Me” is het eerste voorsmaakje van Morisse Monty’s debuut-ep Breaking Waves, die verschijnt op 14 augustus.

Facebook / Website / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

15 juni 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief