Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melis – “Flower”

Melis is een jongedame die je best in de gaten houdt. De singer songwriter heeft Turkse en Tsjechische roots en was voordien de helft van IYES. Met een invloed van vroege folk liedjes maakt ze tegenwoordig elektronische nummers die organisch en futuristisch klinken, perfecte pop dus. Ze maakt gebruik van veel melodrama wat het gevoel van liefde en kracht versterkt. Eerder bracht ze al een demo uit maar nu komt ze met een eerste officiële single, “Flower”.

Het nummer is opgedragen aan haar vader en vertelt het verhaal van verlies op een pijnlijke manier. Het begint erg zacht en laat je eerst voelen dat ze verdriet heeft, maar eens het wat breder gaat in de song voel je ook hoop. Samen met een fragiele stem laat Melis zien dat ze wel degelijk talent heeft, ze komt boven de productie uit en laat zien dat haar stem veel kan dragen. Eens er dan wat elektronische drums inkomen, ben je helemaal mee met het verhaal van Melis. Straffe dame waar we wel nog van gaan horen.

Melis zegt nog het volgende over het liedje: “Flower is the track from the EP that really holds a special place for me. I wrote it during 2016 which seemed to be a bit of a rough patch for me. The sentiment of the song is that going through sadness and being in a dark place isn’t forever. There is hope and better things, if only one doesn’t give up. This song is the encouragement for that. I recorded the idea, like Love Song Idea, on my iPhone. I began to record parts of it in my apartment and in a small Berlin studio space with Josh Christopher.”

Facebook / Twitter / Instagram

3471 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single mazie - "girls just wanna have sex"

De Amerikaanse mazie, oftewel Grace Christian, maakte van de pandemie gebruik om muziek te maken. Een beetje vreemd zou je denken, aangezien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vendredi sur Mer - "Tout m'ennuie"

De Franse koningin van de dansvloer heet al een tijdje Vendredi sur Mer. Charline Mignot heeft met haar eigen retro-pop heel wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.