Filmpje van de week

Filmpje van de week 29 mei – 4 juni 2017

Hoorde je ons vorige week nog klagen over de magere oogst van een week filmpjes, dan kregen we deze week een ware stortvloed aan filmpjes en nieuwe singles over ons heen. Arcade Fire, Foo Fighters, The War on Drugs, Lorde, Radiohead … Zowat alle grootheden in de rockscene die straks te bewonderen zijn op Rock Werchter dropten deze week een nieuw filmpje. Die hebben we evenwel niet in ons filmpje van de week opgenomen. Wel vind je hier een greep uit alle andere filmpjes die ons deze week werden voorgeschoteld.

Alle filmpjes kan je zoals gewoonlijk ook bekijken in deze handige afspeellijst:

Beginnen doen we naar goeie gewoonte bij huis.

Coyote Melon – Suspicious

Er zit een verdacht geurtje aan de nieuwe clip van Coyote Melon. Aan u om uit te vogelen hoe de vork nu precies in de steel zit.

Ertebrekers – Miss Amerika

Een ode aan de mooiste vrouw van de wereld, of toch van Amerika. Want de mooiste vrouwen van de wereld wonen in België, dat weet iedereen.

Soulwax – Do You Want To Get Into Trouble?

Zoek je problemen? Nee, serieus, zoek je problemen? Kijk dan eens naar de nieuwe videoclip van Soulwax en probeer de losse eindjes maar eens aan elkaar te knopen.

Atlas Bird – Isolate

Iets met een ring, een kom water een een rondje pyamavechten (ook wel judo genoemd). Zo krijgt het nummer van Atlas Bird ook letterlijk wat meer punch.

Dan Owen – Moonlight

Melig, meliger, meligst. Zie hier een korte samenvatting van Dan Owen’s Moonlight. Maar met zijn dromerige ogen en verlangende stem weet hij ons helemaal in te pakken.

Peking Duk & AlunaGeorge – Fake Magic

Wil je drie minuten ongegeneerd de ziel uit je lijf dansen? Dan ben je bij Peking Duk en AlunaGeorge aan het juist adres. De goedkope versie van Daft Punk krijg je er gratis en voor niets bij.

Dialects – Illusory/When You Die, You’re Truly Alone

Negen minuten gitaargeweld, ruzie maken in slow motion en lopen voor je leven. In elk dialect klinkt de muziek van Dialects meeslepend en majestueus.

Leon of Athens – Aeroplane

Volgens Leon begin je nu al best te lopen, als je dat vliegtuig niet wil missen.

Mura Masa – All Around The World

Geen idee waar Designer over rapt, maar de geile beats van Mura Masa klinken opnieuw enorm dansbaar. Eentje om deze zomer luidop in de auto te spelen. Windows down en cruisen maar!

Hicari – Stellar

De kleurrijke band Hicari zingt in “Stellar” over sterke vrouwen. Wie beter om een sterke vrouw te spelen dan Shannen Alexander, de sumoworstelkampioene van het Verenigd Koninkrijk.

Melis – Love Song Idea

Een simpel liedje en een simpele video, maar Melis schiet ons recht in het hart. In een luttele 2 minuten en 28 seconden gaat ze van intens verdriet naar tranen van geluk. Wat de liefde allemaal niet met een mens kan doen.

London Grammar – Oh Man / Oh Woman

Kan iemand ons uitleggen waarom London Grammar twee versies van “Oh Woman Oh Man” heeft? De titel maakt duidelijk dat het om een mannelijke en vrouwelijke versie gaat, maar wij zien het verschil toch niet. Gelukkig is het een steengoed nummer en zien wij er niet tegenop er ettelijke keren naar te luisteren.

Placebo – Life’s What You Make It

Hun cover van Talk Talk’s hit uit 1985 dragen de mannen van Placebo op aan de arbeiders van Agbogbloshie. Waarom dat kom je meteen te weten in de clip.


Betsy – Little White Lies

Naast een verdomd catchy nummer heeft Betsy ook nog twee andere troeven die ze in de strijd gooit. We hebben het dan natuurlijk over haar danspasjes en mooie kleedjes.

Rae Morris – Reborn

In haar nieuwe clip wordt Rae Morris bepoteld door een bende zwarte ninja’s in morphsuits en er is ook iets met een meer en een wit vierkant. Lekker nummer wel.

Filmpje van de week

Benjamin Clementine – Phantom of Aleppoville

Deze barokke parel met de gouden stem is terug met een nummer dat alle kanten uitspringt en dat is in de videoclip niet anders.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 4): Gesnuister in het duister

Na de lange en zware metaldag van gisteren stond een relatief kalme dag op het programma van de Lokerse Feesten. Om negentien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.