Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Find A Way”

© CPU – Larissa Zenner

Een paar jaar geleden riepen we de Britse Jade Bird uit tot Grote Beer van Morgen nadat ze eerder indruk maakte met haar debuut-ep Something American én de longlist voor ‘BBC Sound of 2018’ haalde. Inmiddels bracht de artieste met Jade Bird en Different Kinds of Light al twee fijne langspelers uit en aangezien die laatste alweer uit 2021 dateert, is het wachten op een opvolger. Daar lijkt Bird volop mee bezig, maar met “Find A Way” krijgen we alvast een nieuwe song te horen, al ware het wel in het kader van de Netflix-film NYAD.

In NYAD probeert de zestigjarige atlete Diana Nyad haar droom om van Cuba naar Florida te zwemmen te verwezenlijken. Er moest en zou dus een hoopvol en krachtig nummer nodig zijn om die boodschap te ondersteunen en laat Jade Bird daar – zo blijkt – de uitgelezen artieste voor zijn. ‘Fighting for your dreams, you will find a way’, klinkt het en daarmee is die taak alvast vervuld. Bird blijft trouw aan zichzelf en kleurt vocaal af en toe buiten de lijntjes, wat het geheel een minder gepolijst en dus interessanter randje geeft. De drumpartij stuwt het geheel voort, waarna in het refrein een meer cinematische en volle sound weerklinkt. Het lijkt bijna alsof er zich op ons netvlies al een film afspeelt zonder dat we ook maar een minuut van NYAD gezien hebben. Ondanks dat deze single dus weinig te maken heeft met het verdere repertoire van de zangeres, zijn we heel benieuwd naar het nieuwe materiaal waar ze de afgelopen jaren aan gewerkt heeft.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Please Don't Hide Yourself Away" (feat. Jade Bird)

Het zijn productieve tijden voor de mannen van Bear’s Den. Andrew Davie en Kevin Jones brachten een tijdje geleden met Blue Hours hun vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jade Bird - Different Kinds Of Light (★★★★): Avontuurlijk, maar vertrouwd

Als je Americana, folk en pop in een zin gebruikt, dan is de associatie met Jade Bird nooit veraf. Met een jeugdig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.