Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status – “Say The Word” (feat. Clementine Douglas)

Nadat de hype rondom hun act al enkele jaren op een lager pitje stond, is 2023 het jaartje van Chase & Status wel. De drie releases die dit jaar op de streamingsplatformen verschenen, schopten het evenzeer tot ver in de charts – net als de Boiler Room-sessie die na twee weken al 2,3 miljoen keer bekeken is. Het Londense duo komt op 10 november met zijn nieuwe album 2 Ruff Vol 1. Ook op dat album: “Liquor & Cigarettes” en misschien wel dé drum’n-basstrack van het jaar, “Baddadan“. Normaal gezien zou die plaat vandaag uitkomen, maar de release werd uitgesteld door productieproblemen. Voor de fans is het dus echter nog wat afwachten geblazen, maar als troostprijs krijgen we vandaag een nieuwe single met Clementine Douglas.

Waar de rest van de voorlopige singles een tamelijk chaotisch en druk sfeertje ademden, doet Clementine ‘Dance Vocalist of the Year 2022’ Douglas eerder een sobere, zweverige en aanvankelijk zelfs wat fluisterende inspanning. Boiler Room-luisteraars konden de track al ontdekken in de set en wisten dus al dat “Say The Word” het vooral moet hebben van zijn zeeleeuwachtige klanken en onderliggende baslijnen. Zo zorgt het voor een leuke stijlbreuk met de eerdere aanwezige muziek op 2 Ruff Vol 1. Hoewel het idee dit keer wat simpeler is, is het zeker niet minderwaardig en voelt het zelfs nu al een tikkeltje nostalgisch aan.

Chase & Status staat op 11 november in Rotterdam op Korsakov Indoor, en op 24 november in den Atelier in Luxemburg.

Chase & Status: Facebook / Instagram / Website
Clementine Douglas: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.