Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status – “Baddadan” (feat. Bou, IRAH, Trigga, Flowdan & Takura)

Exact twee weken geleden kregen we voor het eerst dit jaar een nieuwe single van het Britse duo Chase & Status. Die single “Disconnect”, met Becky Hill als zangeres, kan niet anders omschreven worden als een instant dancehitje. Vandaag verrassen de veteranen van de drum-‘n-bass ons met een nieuwe samenwerking. “Baddadan” kwam tot stand met enkele jonge talenten waaronder bijvoorbeeld Bou en Flowdan. Landgenoot Bou draaide het nummer al meermaals tijdens zijn livesets en ook tijdens Rampage Open Air hoorden we het nummer al enkele keren, dus een echte verrassing kunnen we het niet noemen.

De single laat er geen gras over groeien en begint tijdens de intro onmiddellijk spanning op te bouwen. Flowdans vocals vergezellen de opbouw tot de sjamanistische kreten ‘Baddadan Baddadan Baddadan’ op ons losgelaten worden. Daarna krijgen we een drop van jewelste met een typische Bou-baslijn. Precies geprogrammeerde drums zoals we die van Chase & Status gewend zijn vergezellen dan weer de vieze, rollende bas. Ook de ijle kreten van de andere vocalists passen perfect in het plaatje. Wanneer het nummer voor een tweede keer opbouwt en je automatisch een bassface opzet, besef je gauw dat dit een drum-‘n-bassanthem wordt. Deze track zal grijsgedraaid worden door talloze dj’s.

Chase & Status en Bou komen deze zomer naar Pukkelpop, op 19 augustus.

FacebookInstagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik - "Abyss"

Vorige keer schreven we Metriks relatief karige releaseschema nog toe aan ‘kwaliteit boven kwantiteit’, met slechts drie tracks dit jaar – wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "With You"

In het legertje van drum-‘n-bassproducers die hun genre terug populair maken, mag sensatie Andromedik zich gerust de titel van generaal toe-eigenen. De…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.