Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status – “Liquor & Cigarettes” (feat. ArrDee & Hedex)

Hoewel het ervaren producersduo Chase & Status al een tijdlang mee de richting die drum-‘n-bass uitgaat bepaalt, lijkt hun relevantie de laatste weken toch nog eens in een stroomversnelling gekomen te zijn. Alomtegenwoordig hitje “Baddadan” en Becky Hill-collab “Disconnect” domineren de charts in het Verenigd Koninkrijk, de Boiler Room was bijna geen room meer na een knallende set op Pukkelpop en met een propvol tourschema zijn de heren dagelijks on the road. Dat momentum willen Saul Milton en Will Kennard nog wel even aanhouden, met namen op nieuwe single “Liquor & Cigarettes” die niet de minste zijn.

De Engelse rapper ArrDee en dnb-hypekanon Hedex kregen namelijk een telefoontje voor een Britse samenwerking en zo worden we ook verwelkomd. Een vrouwelijke voicemailstem wenst ons een fijne luisterervaring, waarna de track pas echt op gang komt. ArrDee rapt met zijn onvervalste Engelse accent over drank en sigaretten, gemiste oproepen en tientallen sms’jes van een jaloerse vriendin, die zich wantrouwig afvraagt wat haar partner allemaal uitsteekt. ‘About to have the best night of your life’ is daarop het antwoord en daar zijn de drum-‘n-bassbeats van Chase & Status en Hedex kennelijk de ideale soundtrack voor. Het duo zorgt voor de melodie in de drop, terwijl we Hedex’ inbreng kunnen herleiden tot de smerige tegentoontjes en de ‘switch’ en ‘nope’-vocals die we kennen uit zijn My Home Is The Rave-shows. Het festivalseizoen mag dan wel voorbij zijn, ook indoor zal “Liquor & Cigarettes” er stevig inhakken en er mee voor zorgen dat de boekingen voor volgend jaar alweer binnenstromen.

Chase & Status brengt op 24 november een bezoek aan den Atelier in Luxemburg. Hedex staat op 20 oktober achter de decks van Rampage Amsterdam. Op 15 december brengt hij zijn MHITR-show naar Trix.

Chase & Status: Facebook / Instagram / Website
ArrDee: Facebook / Instagram / Website
Hedex: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Used - "You Say" (feat. Jamie McCool)

De laatste jaren overrompelt er ons een golf aan nieuw drum-‘n-bassgeweld. Getalenteerde dj’s en producers springen als paddenstoelen uit de grond en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "To The Dark" (feat. MC Stretch)

Als tweede Belgische drum-‘n-bass-dj ooit stond Axel Demarbaix afgelopen juli op de plek waar elke dj van droomt: de mainstage van Tomorrowland….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigma & Gardna - "City Lights"

Nadat Joseph Lenzie en Cameron Edwards mekaar ontmoetten op de universiteit van Leeds, richtten ze in 2007 hun ondertussen succesvol gebleken project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.