Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Theodore”

© CPU – Karen Van Lierde

De toekomst ziet er nogal goudkleurig uit voor de vier jonge honden van Meltheads. De Antwerpse postpunkband heeft er al een druk jaar opzitten met passages op De 40 uur van Studio Brussel, Boomtown, Rock Herk, We Are Open, Gladiolen en mochten ze ook het voorprogramma verzorgen van de viermaal uitverkochte Ancienne Belgique shows van dEUs. Het ziet er ook niet naar uit dat de mannen er nog maar aan denken om gas terug te nemen. Recentelijk kondigden ze een nieuwe show in Trix aan samen met de komst van hun debuutplaat Decent Sex. Al dat goede nieuwe komt dan ook gepaard met de komst van een nieuwe single die “Theodore” gedoopt werd.

Onheilspellend wekken de drums en alarm ons op om samen te komen op straat en gepaard met de distorted vocals van zanger Sietse Willems, worden we als het ware opgetrommeld alsof we zowat hun persoonlijk rattenlegertje zijn. De strofes houden het op eerste zicht nog braafjes, maar eens het de beurt is aan het refrein scheuren de gitaren even luid mee met de zang van Willems zelf, die de titel knetterhard uitschreeuwt. Explosief, vies en hard gaat het er dan ook aan toe op “Theodore” en dit nummer klinkt dan ook als een wereld van verschil met het dansbaar gitaargevulde en misschien ook iets commerciëlere “I Want It All“. Als hun debuutplaat even hard zal zijn als hun laatste single, dan zijn we er zeker van dat het een vies boeltje zal worden op Decent Sex.

Meltheads’ debuutalbum Decent Sex kan je vanaf 9 februari beluisteren op alle plaatsen waar je het wilt en ook live komen ze deze voorstellen in Trix op 1 maart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

148 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Meltheads - Decent Sex (★★★★): Splinterbom

Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een zilveren medaille bij Humo’s Rock Rally… op papier zou je Meltheads bijna een ‘net niet’-band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "No One Is Innocent"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat rockband Meltheads met “Naïef” een mooie hit scoorde. De Nederlandse tekst was atypisch voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.