Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Holly Macve – “Suburban House” (feat. Lana Del Rey)

2023 werd wederom een jaar waarin Lana Del Rey ons verblijdde met heel wat nieuwe muziek. Did you know there’s a tunnel under Ocean Blvd was opnieuw een mooi album met meer van hetzelfde, papa Rob Grant deed meer dan eens beroep op de stem van zijn dochter en met “Say Yes To Heaven” verscheen er ook nog eens een onuitgebracht nummer dat tien jaar geleden al tot leven werd gewekt. En fans blijven op hun wenken bediend worden, op verschillende mogelijke manieren op te vatten zelfs. De Ierse Holly Macve is al langer dan vandaag fan van de Amerikaanse superster; iets dat klaarblijkelijk wederzijds is, daar Del Rey aangaf dat de zangeres haar zou mogen vertolken in een hypothetische biopic. Dat de twee nu de handen in elkaar slaan voor een samenwerking, is dus niet heel erg verrassend.

“Suburban House” klinkt bijgevolg dus ook zoals je zou verwachten; lees: de perfecte soundtrack voor bij dit druilerige weer. Niet veel meer dan een piano begeleidt de zangeressen op melancholische wijze richting hun moments de gloire. Macve heeft een zekere countrytoets in haar stem, wat op zijn beurt meteen een vorm van emotie met zich meebrengt. Eenmaal Del Rey en een paar subtiele strijkers zich bij haar voegen, bloeit “Suburban House” breekbaar doch vol open. Zo lijkt het nummer stilletjes aan de auditieve versie van regendruppels die stilletjes langs het raam naar beneden glijden te worden, waarbij een gouden randje altijd om de hoek loert. Het moet langs de andere kant wel gezegd dat deze samenwerking niet per se iets nieuws van de zangeressen naar voren brengt, maar mooi is het uiteindelijk zeker en vast; zeker als de piano het in de outro overneemt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
LiveRecensies

Matt Maltese @ Botanique (Museum): Hartige serenades

Lange tijd had je het gevoel dat het talent van Matt Maltese wat onderbelicht bleef, tot zijn muziek de ronde begon te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.