Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Miles Kane – “Time Of Your Life”, “See You On The Water” & “My Death”

© CPU – Ymke Dirikx

Miles Kane is momenteel onmogelijk weg te denken uit het muzieklandschap. Hij bracht eerder dit jaar nog zijn vijfde album One Man Band uit en dat werd bijzonder goed ontvangen bij de fans. Het was een album vol strakke gitaarriffs en aanstekelijke ritmes. Gisteren begon Miles aan de eerste van vier Dublin shows als voorprogramma van zijn goeie vrienden Arctic Monkeys. Dat houdt hem gelukkig niet tegen om nieuwe muziek de wereld in te sturen. Zo krijgen we drie nummers te horen die eerder al beschikbaar waren als bonustracks op de vinyl editie van het album en nu als singles naar voor worden geschoven.

Onder de naam “Time Of Your Life” krijgen we weer een typische Miles Kane song voorgeschoteld. Uptempo en catchy, maar dit keer verwerkt op een toch relatief rustige manier. Wat we echter niet te horen krijgen, is een strakke gitaar, al missen we die niet per se want ditmaal is de basgitaar er om te zorgen voor een coole riff. De single bevat zoals gewoonte weer een refrein die nog uren kan nazinderen in je hoofd en tijdens concerten luidkeels meegebruld zal worden door de fans. “Time Of Your Life” is het eerste nummer dat Miles ooit op piano schreef en het doet ons enkel uitkijken naar meer dergelijke nummers.

Met “See You On The Water” kan Kane ons dan weer minder overtuigen. Er heerst een lichte jaren zestig sfeer die ons doet terugdenken aan het minder succesvolle Change The Show. Het nummer komt nogal sloom over en er zit geen pit in wat we gewoonlijk zo goed vinden aan Kane’s muziek. Een trage akoestische intro doet ons even denken dat het een ballade wordt, maar dat blijkt dan toch niet zo te zijn. “See You On The Water” is zeker geen slecht nummer, maar het is niet waarop we zaten te wachten na een album vol uptempo songs met snedige gitaarriffs.

“My Death” is een cover van “La Mort” van Jacques Brel, maar dan de Engelstalige coverversie van Scott Walker, die het grote publiek bereikte toen David Bowie het begin jaren zeventig speelde. Het brengt een donkere en mysterieuze sfeer met zich mee, die ons toch ook even aan The Last Shadow Puppets doet denken. Dit maakt ons nieuwsgierig naar wat het nummer nog meer te bieden heeft, maar dan merken we al snel dat dat niet veel is. Er zit niet veel variatie in de track en is dus met meer dan vier minuten misschien net iets aan de lange kant. Het meeslepende refrein schudt ons wel telkens weer wakker na een leuke, maar iets te lange strofe. “My Death” is duidelijk meer van de experimentele kant dan we gewoon zijn, maar als bonustrack kunnen we het zeker wel appreciëren.

Op 18 februari speelt Miles Kane in de Botanique, die show is helaas volledig uitverkocht dus hou je best TicktSwap in de gaten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Buskers in de balzaal

Het voelt als slechts weken geleden dat we Miles Kane voor het laatst aan het werk zagen. De Engelsman blijft dan ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Botanique (Orangerie): Rock-'n-roll stoomtrein

Miles Kane werd ooit aanzien als hét beloftekind, het kleine broertje van Alex Turner en de man die ooit headline-slots zou vullen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.