Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Somebody Else”

© CPU – Ymke Dirikx

Het is alweer twee maanden geleden dat de festivalgangers van Pukkelpop nog meezongen met de melancholische muziek van de Britse singer-songwriter Tom Odell. Maar tussen het touren door heeft de Brit nog wat tijd gevonden om te werken aan heel wat nieuwe muziek. Als een dief in de nacht bezorgde hij vrijdagnacht ons zijn nieuwste worp “Somebody Else”. Waar “Black Friday” drie weken geleden alle toeters en bellen kreeg, moet deze nieuwe single het met heel wat minder aandacht doen. Op zijn instagrampagina liet Tom Odell via een reactie nog weten dat dit lied niet dé grote aankondiging is, waardoor we ons afvroegen of hij hintte naar een nieuw album. Een en al geheimzinnigheid dus bij die zanger van “Another Love”, die keihard aan het werken is aan nieuwe muziek.

Het lied start met, hoe kan het ook anders, een breekbaar melodietje op de piano. Maar net zoals in “Black Friday” experimenteert Tom hier opnieuw met de toevoeging van de gitaar. Deze neemt zelfs de bovenhand in dit lied, waar soberheid wederom centraal staat. We kennen Tom als een spaarzame jongen als het om woorden en klanken gaat en dus is het niet vreemd dat hij in deze “Somebody Else” maar vier verzen gebruikte. Hierdoor laat hij de ruimte om de instrumenten hun kracht te tonen. Hij heeft duidelijk niet meer nodig om op een poëtische manier een liefdesverhaal uit de doeken te doen, waarin hij het gemis naar een geliefde centraal staat. Je zou kunnen zeggen dat dit lied niet catchy genoeg of niet zoals “Another Love” is, maar Tom blijft ondanks alle kritieken nog steeds trouw aan zichzelf. En dat wordt enorm geapprecieerd.

Tom Odell liet ondertussen weten dat zijn nieuwe album, Black Friday, op 26 januari 2024 zal verschijnen.

Facebook / InstagramTwitter (X)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.