Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “FELL IN LOVE”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het illustere blink-182, bestaande uit Mark Hoppus, Travis Barker en de onvermoeibare Tom DeLonge, is momenteel bezig aan een Europese tournee en serveert ons nu reeds de vijfde single van het aankomende album ONE MORE TIME… dat volgende week het levenslicht zal zien. De band was slechts enkele weken geleden te bewonderen in het Antwerpse Sportpaleis en zal zijn Europese odyssee afsluiten in het muzikale Mekka van Manchester komende dinsdag.

“FELL IN LOVE” markeert een terugkeer van het trio naar de muzikale voorgrond. Het is de eerste keer sinds Dogs Eating Dogs uit 2012 dat de drie heren gezamenlijk musiceerden. Bij de release van “EDGING” eind vorig jaar was het even wennen aan de nieuwe sound. “ONE MORE TIME” toonde een serieuze en bedachtzame kant van de band, terwijl “MORE THAN YOU KNOW” een verwoestend tempo omarmde. “DANCE WITH ME” was daarentegen een knaller met een ogenschijnlijk eenvoudig, maar uiterst doeltreffend refrein.

Het nieuwe “FELL IN LOVE” begint met een vrolijk, zomers geluid dat je meteen in de juiste stemming brengt. Hoewel de muzikale complexiteit beperkt lijkt, raken alle sterke punten waar blink-182 om bekend staat precies de juiste snaren: pakkende zanglijnen, een refrein dat zich onmiddellijk in je brein nestelt en een hoog meezingbaarheidsgehalte. De single wekt een diep nostalgisch gevoel op, maar ademt tegelijkertijd een frisse lucht. Travis Barker houdt zich opmerkelijk ingetogen achter het drumstel, terwijl Tom DeLonge geen gekke gitaarriffs uit zijn snaren tovert. De kracht van “FELL IN LOVE” ligt vooral in de eenvoudige en doeltreffende zanglijnen die je niet meer loslaten.

Over een week zal ONE MORE TIME… eindelijk in de rekken liggen bij de lokale platenboer. Afgaande op wat we al voorgeschoteld kregen, belooft dit album een gevarieerde luisterervaring te worden, maar altijd binnen de grenzen van de vertrouwde blink-182-sound.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsFeatured albumsRecensies

blink-182 - ONE MORE TIME... (★★★½): Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken

Dat blink-182 terugkwam in de oude bezetting, was een van dé muzikale nieuwtjes van 2022. Single “EDGING” beklonk de wederopstanding van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.