Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles blink-182 – “ONE MORE TIME” & “MORE THAN YOU KNOW”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met onnavolgbare energie en catchy deuntjes stal blink-182 de harten van menig muziekliefhebber rond de eeuwwisseling. Eerder deze maand bracht het trio een wervelende show in het Sportpaleis. Het was de eerste keer sinds de tweede terugkeer van zanger-gitarist Tom Delonge dat het trio ons land bezocht. Bij de aankondiging van de reünie eind vorig jaar verraste de band de fans eensklaps met de vrolijke single “EDGING“. Nu, bij de aankondiging van het nieuwe album ONE MORE TIME…, gooien Travis, Mark en de teruggekeerde Tom Delonge het over een ernstigere boeg. Het lijkt erop dat elke hereniging wordt ingeluid door persoonlijke drama’s. In 2009 voegde Delonge zich opnieuw bij blink-182 na de vliegtuigcrash van Travis Barker, en nu keert hij terug na de kankerdiagnose die zijn vriend Mark Hoppus enkele jaren geleden te verduren kreeg. Gelukkig is Hoppus ondertussen genezen verklaard en het was hoog tijd voor een nieuwe verzoening. Zo begint het derde tijdperk van blink-182, met Travis Barker, Mark Hoppus en Tom Delonge.

Vandaag krijgen we niet één, maar twee nieuwe singles voorgeschoteld. “ONE MORE TIME” presenteert blink-182 op een muzikaal volwassen en introspectieve manier. Voor velen staat de band bekend om hun ondeugende humor en grappen, maar de trailer die eerder deze week verscheen, onthulde een dieper verhaal. Voor Mark Hoppus en Tom Delonge was de band een toevlucht uit moeilijke thuissituaties, en het blijkt dat nummers als “Stay Together For The Kids” niet slechts fictie waren. “ONE MORE TIME” betreedt dezelfde emotionele arena als “Stay Together For the Kids” en “Adam’s Song”. Het nummer behandelt expliciet de drama’s die de band tot tweemaal toe hebben herenigd. Mark Hoppus zingt: ‘I wish they told us / it shouldn’t take a sickness or airplanes falling out the sky’, maar het is Delonges antwoord dat door de ziel snijdt,: ‘Do I have to die to hear you miss me?’ Met slechts enkele eenvoudige akkoorden op een akoestische gitaar en een subtiele pianopartij ontpopt “ONE MORE TIME” zich nu al tot een klassieker in het blink-182-repertoire. Als dit nummer op het gelijknamige album uit 2003 had gestaan, zou niemand het verschil hebben gemerkt.

“MORE THAN YOU KNOW” start nog als de uitloper van “ONE MORE TIME”, maar schakelt al snel een paar versnellingen hoger. Ook hier zijn de invloeden van het gelijknamige album nooit ver uit de buurt. Travis legt het tempo hoog met een complex en een aritmische drumbeat. Het speelse karakter dat nog een plaats had tijdens “EDGING” is van het voorplan verdwenen en wordt ook hier vervangen door scherpe persoonlijke teksten die verwijzen naar de verschillende break-ups. Met snedige vocale uithalen in het refrein van een woedende Delonge en scherpe, overdonderende gitaarlijnen vindt blink-182 zichzelf heruit. Alsof California en het flauwe NINE een verre herinnering zijn, ontplooit ONE MORE TIME… zich stilaan tot een sterk album. Het zijn meestal holle profetische marketingwoorden, maar Hoppus zei het in de trailer al: ‘This is our best album we ever made’. De lat ligt heel hoog voor blink-182, maar de drie songs die we tot hiertoe te horen kregen stellen allesbehalve teleur.

Het gelijknamige album ONE MORE TIME…, dat maar liefst 17 nummers zal bevatten, staat gepland voor vrijdag 20 oktober. De release van ONE MORE TIME… markeert een nieuw hoofdstuk in het rijke verhaal van deze nog levende poppunklegendes.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsFeatured albumsRecensies

blink-182 - ONE MORE TIME... (★★★½): Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken

Dat blink-182 terugkwam in de oude bezetting, was een van dé muzikale nieuwtjes van 2022. Single “EDGING” beklonk de wederopstanding van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 - "YOU DON'T KNOW WHAT YOU'VE GOT"

Hoe je het ook draait of keert: niemand kan onder de grote terugkeer van blink-182 uit. Sinds Tom DeLonge zijn kompanen vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.