Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “EDGING”

Nadat er de afgelopen week wereldwijd foto’s opdoken van affiches met de bizarre boodschap ‘They are cumming’ van het mysterieuze bedrijf ‘182 industries’, is de geest eindelijk uit de fles: dinsdag kondigde blink-182 zijn langverwachte reünie met de succesvolste bezetting aan. Zanger/gitarist Tom Delonge keert na een afwezigheid van zeven jaar voor een tweede keer terug bij de band die hij mee oprichtte in 1992. De eerste keer lag de bijna doodervaring in een vliegtuigcrash van drummer Travis Barker aan de basis tot de toenadering. Dat Mark Hoppus getroffen werd door kanker bracht de oude vrienden deze keer weer samen. Wie echter verwacht had dat deze moeilijke tijden ervoor zouden zorgen dat de band een serieuze koers zou varen, komt bedrogen uit.

Met een drumroffel met een effect dat doet denken aan “Feeling This” opent blink-182 het nieuwe tijdperk. Delonge mag de eerste zangpartij voor zijn rekening nemen en deze voelt instant heel vertrouwd aan. Met zijn typische San Diego’s accent klinkt het trio zoals we het hebben leren kennen aan het einde van de jaren negentig. Het tempo ligt daarentegen heel gezapig doorheen heel de song. We moeten al even gaan denken wanneer we Travis Barker zo rustig hoorden drummen. Zonder echt origineel uit de hoek te willen komen, klinkt “EDGING” zoals we de band nog nooit hebben gehoord. blink-182 is blij dat het terug is en dat voel je ook. De single zal trouwens deel uitmaken van een nieuw album, dat verschijnt in het voorjaar of de zomer volgend jaar.

In tijden waar Machine Gun Kelly de scepter zwaait in poppunkland en Avril Lavigne haar plaats als poppunkprinses terug opeist, is het niet meer dan logisch dat de keizers van het genre in al hun glorie de troon terug bestijgen. Niet toevallig heeft Travis Barker in beiden artiesten hun succes een groot aandeel. “EDGING” is dan misschien niet de hitsingle die we verwacht hadden, wij zijn alvast blij dat de band terug op de voorpost treedt.

Samen met hun comeback kondigde blink-182 ook een wereldtour aan. Deze houdt wacht op vrijdag 8 september in het Sportpaleis. Tickets gaan in voorverkoop op maandag 17 oktober. Snel zijn zal de boodschap zijn, want deze tickets zouden wel eens heel vlug allemaal weg kunnen zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW - “curious/furious” (feat. Travis Barker)

Velen kennen WILLOW als ‘dochter van’ natuurlijk, maar de 21-jarige zangeres begon haar fameuze carrière als actrice naast haar vader. In 2010…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "DIRTY WHITE VANS//"

KennyHoopla is een van de recentste revelaties binnen het poppunkgenre. Hij scoorde al enkele hits zoals “how will i rest in peace…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.