Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “DANCE WITH ME”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie herinnert zich de videoclips van “All the Small Things” en “What’s My Age Again” van blink-182 niet? In wat wordt aangekondigd als een ‘liefdesbrief’ aan een van hun favoriete bands, zien we Mark Hoppus, Tom DeLonge en Travis Barker volledig gehuld in de kenmerkende Ramones-uitrusting – leren jacks, zonnebrillen en bijpassende pruiken. Wie zijn pappenheimers kent, zal zeker de scènes van “I Wanna Be Sedated” snel herkennen. Na eerdere serieuze releases zoals “One More Time” en “More Than You Know,” lijken de heren vandaag toch een beetje te spelen met hun muzikale erfenis.

“DANCE WITH ME” start met een onmiskenbare vingerplukkende gitaarlijn, wat aantoont dat Tom DeLonge geen lessen nodig heeft in het schrijven van pakkende gitaarriffs. Travis Barker houdt de drums in dit nummer vrij bescheiden, terwijl Mark Hoppus zorgt voor de nodige dosis baslijnen. De ‘olé’s’ die tijdens het refrein opklinken, voelen een beetje vreemd en onwennig aan, maar het trio slaagt er toch in om enkele indrukwekkende zanglijnen in de slotfase van het nummer te verwerken. Hierdoor blijft “DANCE WITH ME” trouw aan het kenmerkende geluid van blink-182, dat altijd heeft gestaan voor vrolijke, opgewekte en typisch oldschool punkrock.

ONE MORE TIME… verschijnt op 20 oktober en markeert de terugkeer naar de klassieke bezetting van de band, met Mark, Tom en Travis, voor het eerst sinds Neighborhoods uit 2011.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsFeatured albumsRecensies

blink-182 - ONE MORE TIME... (★★★½): Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken

Dat blink-182 terugkwam in de oude bezetting, was een van dé muzikale nieuwtjes van 2022. Single “EDGING” beklonk de wederopstanding van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.