Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik & ÆON:MODE – “Awake”

Waar 2020 voor Metrik een hoogtepunt moest worden met zijn album Ex Machina, besliste een minibeestje met een gigantische impact daar anders over. De zintuigprikkelende Ex Machina AV-shows werden dan maar in 2021 en 2022 uit de kast getrokken, onder andere op Rampage in het Sportpaleis. Sinds dat ultieme danceflooralbum is de populaire Britse drum-‘n-bassproducer spaarzaam met zijn releases. Vorig jaar zagen we slechts één nieuw nummer verschijnen en ook dit jaar houdt hij het met “Immortal” en “Fall To The Dust” rustig, onder de leuze ‘kwaliteit boven kwantiteit’. Een opzet waar hij tot hiertoe zeker al in sloeg, vooral met die laatste.

Laat ons een blinde drum-‘n-bassproef doen en we halen er de nieuwe Metrik-release er zo uit; met een ultiem typerend geluid onderscheid Tom Mundell zich van zijn collega’s. Ook zijn nieuwste single met de Australische producer ÆON:MODE – een zijproject van Blanke – is net weer een tikkeltje anders, maar het basisrecept blijft ongewijzigd. Zijn herkenbare vocals, maar ook het cleane, driftige en heldere sound design tekenen wederom present. De gitaar die het slotakkoord van “Awake” inluidt, is misschien nog het meest opvallende element en zo verliest bovenstaande leuze van de Brit toch wat aan kracht. We moeten dan ook vaststellen dat Metriks sound sinds Ex Machina weinig geëvolueerd is. Ergens wel een gemiste kans, maar we mogen natuurlijk ook niet vergeten dat die plaat uit 2020 an sich al heel futuristisch klonk.

Metrik brengt op 21 oktober een bezoekje aan de Melkweg tijdens ADE. Op 11 november kan je hem vinden in Rotterdam, tijdens Korsakov Indoor.

Metrik: Facebook / Instagram / Website
ÆON:MODE: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik - "Abyss"

Vorige keer schreven we Metriks relatief karige releaseschema nog toe aan ‘kwaliteit boven kwantiteit’, met slechts drie tracks dit jaar – wat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sub Focus - Evolve (★★★): Een subtiele focus op de roots

Nog geen twee weken geleden dook hij de kelder van Kompass Klub in en gaf hij de bezoekers van de Londense nachtclub…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sub Focus – “Vibration (One More Time)” (feat. AR/CO)

Als de melodische drum-‘n-bassscene drie koningen zou kennen, is Sub Focus daar zeker een van. Nicolaas Douwma, een Brit met Nederlands klinkende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.