Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik – “Immortal”

Op zijn Ex Machina AV-show op Rampage vorig najaar teasede hij hem al even, nu is hij ook echt uit: de nieuwe single van drum-‘n-bassproducer Metrik. De Londense Tom Mundell maakt al zestien jaar muziek en bracht in coronajaar 2020 zijn album Ex Machina uit, met “Gravity” als aparte single en grootste succes. Door het circulerende virus moest hij zijn album via een livestream voorstellen, maar toen de pandemie ging liggen kon hij toch op tour met zijn imposante audiovisuele show. De focus lag dan ook daarop, waardoor er vorig jaar maar één release verscheen. Met “Immortal” als aftrap, gaat 2023 ambitieuzer van start.

Metrik staat bekend als een van de grootste producers in het genre, en dat om zijn euforische, dansvloergerichte stijl en catchy melodieën. De nieuwe single komt uit onder Hospital Records, waar ook grootheden Netsky en Camo & Krooked hun muziek uitbrengen, en ook op “Immortal” is die melodische invloed te horen. Net als op Ex Machina zingt Mundell de tekst zelf in. Propere, zuivere drums begeleiden de strofe naar de drop, de goed oplettende luisteraar hoort zelfs enkele gitaarriffs. ‘I’m not gonna die like that today’ is de climax die de sireneachtige energiebom doet ontploffen. Onsterfelijk zullen we er misschien niet van worden, maar de nieuwe single is een typisch Metriknummer en heeft het wel in zich om ons een serieuze powerboost te geven.

Wie Metrik aan het werk wil zien, kan op 25 maart afzakken naar 013 in Tilburg.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Immortal – War Against All (★★★): Klassieke blackmetal door veteranen

Al sedert het prille ontstaan van heavy metal deinsden enkele vooruitstrevende artiesten er niet van terug om de grenzen van het reeds…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sub Focus - Evolve (★★★): Een subtiele focus op de roots

Nog geen twee weken geleden dook hij de kelder van Kompass Klub in en gaf hij de bezoekers van de Londense nachtclub…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sub Focus – “Vibration (One More Time)” (feat. AR/CO)

Als de melodische drum-‘n-bassscene drie koningen zou kennen, is Sub Focus daar zeker een van. Nicolaas Douwma, een Brit met Nederlands klinkende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.