Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress – “Mosquito”

© CPU – Chris Stessens

Slechts een paar jaar geleden schreef PinkPantheress nog liedjes vanuit haar slaapkamer voor een vriend, maar de laatste tijd lijkt de carrière van de Britse wel erg in de lift te zitten. Door de overvloed van korte liedjes in haar repertoire – wat zeker een voordeel is rekening houdend met de aandachtspanne van onze jongste generatie – is TikTok dé grondlegger van haar succes. Naast haar geslaagde debuutalbum to hell with it, het winnen van BBC’s Sound of 2022 en een samenwerking met Ice Spice, is de uit Bath afkomstige zangeres momenteel ook te horen op de soundtrack van Barbie met “Angel“. Veel muzikale uitspattingen waren er op deze laatste niet te vinden, waardoor wat vernieuwing zeker welkom is.

Op PinkPantheress haar nieuwste “Mosquito” worden we overladen door romantische gevoelens met een donker kantje. Het geheel blijft vooral dansbaar, waardoor we de melancholische boodschap die doorheen het nummer verweven zit niet meteen opmerken. Op een achtergrond van gitaargetokkel, aanzwellende strijkers en gefluit omschrijft ze haar geliefde als de enige reden waarom ze nog wil leven. Door in haar vertrouwde niche van dance- en bedroompop te blijven, speelt PinkPantheress weer op veilig, maar toch weet ze ons op een speelse manier te ontroeren. Hopelijk blijft “Mosquito” niet alleen een vluchtige single, maar wordt het ook de aanzet naar een nieuw album.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress - "Angel"

Het verhaal van PinkPantheress leest een beetje als een sprookje. Een tienermeisje dat van muziek maken op haar slaapkamer uitgroeit tot een…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.