Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress – “Angel”

© CPU – Chris Stessens

Het verhaal van PinkPantheress leest een beetje als een sprookje. Een tienermeisje dat van muziek maken op haar slaapkamer uitgroeit tot een van de grootste rijzende sterren van het Verenigd Koninkrijk, een sterke debuutmixtape dropt en met “Boy’s a Liar Pt. 2” een gigantische hit te pakken heeft. Helaas is de grote slechterik in dat sprookje meteen ook de zangeres zelf, want waar ze op Pukkelpop vorig jaar – een show die ze zelf overigens schijnt vergeten te zijn – nog opviel door haar onprofessionalisme, blonk ze onlangs op CORE Festival uit in autotune, lipsyncing en het aanbrengen van lippenstift waarvoor ze middenin haar set een kwartier lang van het podium verdween. Hoe dan ook liegen de cijfers er niet om, waardoor het van de makers geen slecht idee was om ook PinkPantheress, naast Dua Lipa, op de soundtrack van de nieuwe Barbie-film te zetten.

Op het ongeveer twee minuten durende “Angel” horen we PinkPantheress echter wel van een ietwat andere kant dan we al van haar gewoon waren. Zo zijn het veelal poppy invloeden die haar UK bedroom-r&b binnenslopen, waardoor het felroze van Barbie uiteindelijk wel alle eer aangedaan wordt. Echt speciaal is deze single echter niet te noemen, want “Angel” is niet meer dan een klassieke PinkPantheress-constructie die gewoon wat voortkabbelt. Nooit hebben we het gevoel dat we iets horen wat ons echt weet te overtuigen, waardoor het nummer al snel tot achtergrondgeluid wegdeemstert. Al bij al een toffe single dus, deze “Angel”, maar ook helemaal niets meer dan dat.

Barbie The Album verschijnt op 21 juli.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Pumas - "Angel"

Onder de naam Black Pumas bliezen Eric Burton en Adrian Quesada soulmuziek nieuw leven in. Het zelfgetitelde debuutalbum werd bedolven onder de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PinkPantheress - "Mosquito"

Slechts een paar jaar geleden schreef PinkPantheress nog liedjes vanuit haar slaapkamer voor een vriend, maar de laatste tijd lijkt de carrière…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.