Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo & Sophie Straat – “ENERGIE”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De ster van Chibi Ichigo fonkelt al even boven het Nederlandstalige muzieklandschap. Waar ze eerst opviel met haar energieke liveshows, zette ze vorig jaar de kers op de taart met debuutplaat SABINA. Daarmee tourde ze afgelopen zomer langs tal van festivals, waarvan er ook een paar zich op Nederlands grondgebied bevonden. Het is dus best logisch dat de volgende stap in de carrière van de Limburgse met Tataarse roots een samenwerking met een rijzende ster van bij onze noorderburen is, en dan flitst Sophie Straat al snel door onze gedachten. Die zangeres maakt de laatste tijd steeds meer faam met haar protestsongs en haar debuutalbum Smartlap Is Niet Dood als hoogtepunt, met het gevolg dat ook zij met regelmaat de oversteek maakte deze festivalzomer. Ergens is het dus weinig verrassend dat de twee met “ENERGIE” de handen in elkaar slaan, maar dat maakt het nummer er gelukkig niet minder cool op.

“ENERGIE” trekt namelijk de muzikale lijn van SABINA door, wat zorgt voor een zweterige clubsfeer. Mysterie speelt bijgevolg al snel een belangrijke rol in de single, al doorprikt het herkenbare stemgeluid van Sophie Straat die bubbel misschien een beetje. Op zich geen probleem, want ze voegt wel een fikse dosis goesting toe aan het geheel. In de refreinen is het dan Chibi die een vleugje koortsdroom over de track giet, waardoor “ENERGIE” een soort trip naar een of andere ravekelder wordt. De handelsmerken van de twee dames vullen elkaar met andere woorden perfect aan in hun samenwerking, waardoor ze elkaar ook simpelweg sterker maken. Het ziet er bij deze dan ook naar uit dat de single zijn naam meer dan eer aan zal doen tijdens livesets, met een kookpunt tot gevolg.

Op 13 oktober staat Chibi Ichigo in De Warrande in Turnhout, op 6 december staat ze in C-Mine in Genk. Sophie Straat speelt op 24 november in Muziekclub N9 in Eeklo.

Chibi Ichigo: Facebook / Instagram
Sophie Straat: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2044 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chibi Ichigo - NA HALF 1 (★★★★): Vitamine Zelfliefde

De coolste dingen in het leven zijn die dat je niet ziet aankomen. Zo is het nog zo’n klein halfjaar afwachten tot…
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chibi Ichigo - "HALF 1"

Chibi Ichigo is al lang geen onbekende meer voor wie de Vlaamse muziekwereld in de gaten houdt. Debuutalbum Sabina werd goed ontvangen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.