Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Man of the Hour”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met een bandnaam als Frank Carter & The Rattlesnakes wordt er haast van jou verwacht dat je snedige punk maakt. En laat dat nu precies zijn wat de energieke frontman en zijn band al vier albums lang doen. De laatste in dat rijtje, Sticky, verscheen zo’n twee jaar geleden en vertoonde hier en daar zelfs wat poppunkinvloeden; iets dat de Britten vrij goed afging. Ondertussen was het weliswaar alweer een jaar geleden sinds er een nieuw streepje muziek op de wereld werd losgelaten, wat daarbij meteen ook insinueert dat “Parasite” en “The Drugs” een paar losse singles waren. “Man of the Hour” lijkt dat nu niet te zijn, daar er duidelijk gehint wordt naar de start van een nieuw hoofdstuk.

Een hoofdstuk dat echter meteen bijzonder saai van start gaat, want “Man of the Hour” kan met zijn drie minuten allerminst boeien. Geen rock – zelfs niet in de verte – maar een voortkabbelende elektronisch getinte single die in de refreinen ietwat groots openbreekt. Ook dat kan helaas niet overtuigen, want waar Carter probeert om ons te raken, komen zijn woorden heel platonisch en ietwat voorspelbaar binnen. Eenmaal we het gevoel krijgen dat “Man of the Hour” toch van de grond lijkt te komen, maait een Declan McKenna-achtige piano onze verwachtingen meteen weer onderuit. De nieuwste creatie van Frank Carter & The Rattlesnakes is er met andere woorden eentje die de pit allerminst op gang zal trekken. Sterker nog, in vergelijking met zijn ander materiaal zal het de set helemaal doen inzakken.

Het nieuwe album Dark Rainbow verschijnt op 26 januari. Een maand later, op maandag 26 februari, staat Frank Carter & The Rattlesnakes in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes - "Brambles"

Van de energie die vrijkomt op een Frank Carter & The Rattlesnakes show kan je gerust een halve stad voorzien van elektriciteit….
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.