Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & The Rattlesnakes – “Parasite”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat Frank Carter een artiest is die niet graag stilzit, zou je misschien al wel aan zijn muziek kunnen afleiden. Als je de man al eens live aan het werk zag, dan kon je dat aan den lijve ondervinden. De punker en zijn ratelslangen zorgen dus voor een energiebom op het podium, maar ook ernaast blijven ze aan een rotvaart bezig. Zo lijkt het alsof de Britten nooit slapen, gezien er met Sticky eind vorig jaar nog maar een album verscheen, ze daarmee volop aan het touren zijn én er een dikke week geleden nog maar “The Drugs“, een samenwerking met Jamie T, verscheen. En nu we toch bezig zijn, lost Frank Carter & The Rattlesnakes gewoon nóg een single, en dat in de vorm van “Parasite”.

Het mag dus vooruit gaan, en dat is een lijn die de man ook doortrekt in zijn nieuwste creatie. “Parasite” werd namelijk een goeie, vettige punkschijf, waarin de Brit al zijn troeven nog maar eens op tafel smijt. Waar de spanning in de strofes opgebouwd wordt met furieuze riffs en drums, ontploft het geheel pas echt in de refreinen. Dan laat Carter zijn stem namelijk voor zich spreken, al kruipt hij het meest onder je huid in de bridge. Begeleidt door een donkere basriff trekt hij de spreekwoordelijke pit open, die dan nog een allerlaatste keer sluit in de apotheose van het nummer. Als Frank Carter & The Rattlesnakes iets uitbrengt, kan je er dus donder op zeggen dat het zeer degelijk klinkt. Zo ook vandaag.

Op vrijdag 11 november speelt Frank Carter & The Rattlesnakes in La Madeleine in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2185 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Frank Carter & The Rattlesnakes @ Ancienne Belgique (AB): Tussen hard en heden

Mensen met ofidiofobie, oftewel angst voor slangen, bleven gisterenavond best ver weg uit de hoofdstad. Frank Carter & The Rattlesnakes streek namelijk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.