Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons – “Alone”

© CPU – Joost Van Hoey

Sinds hun winst in Humo’s Rock Rally in 2016 is het alleen maar bergop gegaan voor Whispering Sons. De Belgische post-punk trots speelde meer dan honderd shows verspreid over heel Europa en is al langer geen geheimtip meer in de scene. Deze zomer speelden ze één van hun weinige festivaloptredens dit jaar op Pukkelpop en lieten ze al een lichtje schijnen over Image. Een paar weken geleden kregen we het eerste voorsmaakje te horen met het puike “Waste” en vandaag doen ze er zelfs nog een schepje bovenop met snedige “Alone”.

“Alone” mist zijn start niet: meteen worden strakke gitaren op ons afgevuurd in de typische Whispering Sons stijl. Op de gekende bezwerende manier zingt frontdame Fenne Kuppens frasen als ‘They move so slowly when they’re not afraid’ die het allemaal een duister karakter geven. Ongeveer halfweg “Alone” volgt er een kleine tempo wissel die langzaam aan opbouwd naar een groots, magistraal einde. De vijf leden van Whispering Sons hebben anders geformuleerd alweer een fameuze single gelost met het strakke “Alone”.

Whispering Sons kan je onder andere in de Ancienne Belgique (20/10), De Kreun in Kortrijk (24/10), BelVedere in Namen (10/11), op het Sinner’s Day festival in Genk (1/12) De Warande in Turnhout (08/12), De Centrale Gent (14/12) en in de Muziekodroom Hasselt (02/02) in België aan het werk zien.

Facebook

1720 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 2): Rust in de chaos

Waar het vrijdagavond nog Sylvie Kreusch was die de plak zwaaide in de Muziekodroom, was het gisterenavond de beurt aan Fenne Kuppens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race - "Terror"

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.