Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “There’s No Mountain”

© Mikolaj Rotowski

Ondanks dat we nog een redelijke nazomer kregen, moeten we onder ogen zien dat de herfst zijn intrede aan het doen is. We zouden die herfst dan ook met niemand anders dan Glen Hansard willen ingaan, die op 20 oktober zijn nieuwe langspeler All That Was East Is West Of Me Now uitbrengt. De altijd wat sombere Ierse singer-songwriter brengt nu ook zijn derde single in aanloop naar dat album uit. Eerder kregen we al “The Feast Of St. John” en “Sure As The Rain“.

“There’s No Mountain” opent met ingetogen akoestisch gitaarspel en de mistroostige stem van Hansard, die door de jaren heen wat dieper is beginnen klinken. Naar mate het nummer vordert, komen de drums wat meer op de voorgrond en is er ook subtiele achtergrondzang tijdens het refrein. Finaal komen er ook nog een pak meeslepende strijkers bij, die “There’s No Mountain” in alle schoonheid tot een goed einde brengen. Alweer brengt Glen Hansard een sterke single uit die ons doet uitkijken naar de release van zijn album.

All That Was East Is West of Me Now verschijnt op 20 oktober en op 3 november stelt Glen Hansard deze voor in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

363 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Glen Hansard @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Altijd rake folkrock

Met All That Was East Is West Of Me Now bracht Glen Hansard dit jaar een prima album uit. Het was voor de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Glen Hansard - All That Was East Is West of Me Now (★★★★): Te serveren bij koud weer

In enkele dagen tijd is de gemiddelde temperatuur met zo’n tien graden gezakt, wat betekent dat het tijd is voor soep, warme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “Sure As The Rain”

We denken er nog niet te graag aan, maar de zomer is inmiddels al halverwege. Dat betekent natuurlijk ook dat de herfst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.