Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “The Feast Of St. John”

© Mikolaj Rotowski

Enkele maanden geleden kondigde Glen Hansard nog een Europese tournee aan die ook halt houdt in het Koninklijk Circus. Nu kunnen we met zekerheid zeggen dat hij voorafgaand aan die tournee ook nieuw album gaat uitbrengen en dat is meteen ook zijn eerste soloalbum sinds het in 2019 verschenen This Wild Willing. All That Was East Is West of Me Now verschijnt op 20 oktober, wat betekent dat we in het Koninklijk Circus wel eens heel wat nieuw materiaal kunnen krijgen.

Met “The Feast Of St. John” werd de eerste single van dat aankomende album ook op de wereld gelost en dat is er eentje vol schoonheid, zoals we van de Ierse singer-songwriter gewoon zijn. Toch laat hij het niet na om wat steviger te rocken en is het vooral de elektrische gitaar die naast Hansards kenmerkende en nog steeds sterke stem op de voorgrond treedt. Naar het einde toe komt ook de melancholische viool van Warren Ellis, die we ook wel kennen van The Bad Seeds, erbij. Die blijft echter altijd in al zijn subtiliteit op de achtergrond vertoeven, waardoor ook Hansards teksten duidelijker naar voren worden geschoven. ‘All that was east is west of me now’, passeert enkele keren de revue en eerlijk is eerlijk; de zin is ook gewoon fantastisch. Het moge duidelijk zijn dat we uitkijken naar Hansards eerste nieuwe soloalbum in vier jaar tijd.

Op 3 november staat Glen Hansard in het Koninklijk Circus. All That Was East Is West of Me Now verschijnt op 20 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

451 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
LiveRecensies

Glen Hansard @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Altijd rake folkrock

Met All That Was East Is West Of Me Now bracht Glen Hansard dit jaar een prima album uit. Het was voor de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Glen Hansard - All That Was East Is West of Me Now (★★★★): Te serveren bij koud weer

In enkele dagen tijd is de gemiddelde temperatuur met zo’n tien graden gezakt, wat betekent dat het tijd is voor soep, warme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “There's No Mountain”

Ondanks dat we nog een redelijke nazomer kregen, moeten we onder ogen zien dat de herfst zijn intrede aan het doen is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.