Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco – “Cousin”

© CPU – Jan Van Hecke

Tot op de dag van vandaag blijft Wilco een van de meest gerespecteerde indiebands die muzikaal vakmanschap hoog in het vaandel draagt. Jeff Tweedy en gelukzaligheid lezen we zelden in één zin. De frontman en songsmid van het eerste uur schreef namelijk zijn beste albums toen hij leed onder depressies en een pillenverslaving. De laatste jaren gaat het echter beter met hem en sinds hij de vijftig gepasseerd is, lijkt hij innerlijke rust gevonden te hebben. Wilco bleef daarentegen nonstop actief. Vorig jaar verscheen nog het meeslepende Cruel Countrymaar de volgende langspeler komt al over twee weken. De single “Evicted” had iets betoverends terwijl de titeltrack een andere schwung heeft.

“Cousin” start namelijk catchy en kan nog alle kanten opgaan. Tweedy’s zacht stemgeluid verraadt daarentegen dat de single geen eclectisch bolwerk wordt. De hogere gitaarpartijen en wisselende melodieën volgen het stramien dat Wilco zo geliefd maakt bij een breed nichepubliek. Daardoor hoeven de Amerikanen zich ook niet meer te bewijzen of een poging te doen tot radicale vernieuwing. Naar het einde toe begint er toch een klein beetje noise door de mix te sluipen, maar die uitbarsting wordt wellicht bewaard voor op het podium. Dat blijft immers de plek waar de Amerikanen het best gedijen. Ten slotte eindigt de track op een warme noot waardoor de rust vanzelf terugkeert.

Cousin wordt gereleased op 29 september.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Wilco - Cousin (★★★★): Ook buiten de vertrouwde paden worden mooie verhalen geschreven

Het is nooit een eenvoudige taak om na zoveel jaren iets nieuws op tafel te brengen, maar met de hulp van de…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 7): Niets op aan te merken

Op de zevende dag schiepen de programmatoren van de Lokerse Feesten een uiterst interessante line-up. In Club StuBru kon je onder andere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilco - "Evicted"

Wilco hoeft allang geen voorstelling meer te krijgen. De band rond Jeff Tweedy tast sinds diens vroegste dagen de grenzen van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.