Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT – “Stay For Something”

© CPU – Mathias Verschueren

Het ludiek houden en toch ook een zekere ernst in je muziek steken. CMAT heeft met de loop der jaren de perfecte balans kunnen vinden in haar luchtige countrypop. Niet Nashville, maar wel het grauwe Dublin is haar thuisbasis van waaruit ze de wereld op haar kop wil zetten. Inspiratie put ze onder meer uit het Ierse dagelijkse leven dat allesbehalve rozengeur en mannenschijn is. In de zomermaanden bevond zich CMAT met haar band wel iets meer in andere landen en zo speelde ze onder meer op The Slope van Rock Werchter. Met de nakende release van haar tweede album Crazymad, For Me in het vizier is het hoogtijd om met “Stay For Something” een vierde smaakmaker op ons los te laten.

Wie denkt dat country een eentonig en kleurloos genre is, die mag gerust eens naar “Stay For Something” luisteren. Met een Americana-gitaar à la The War on Drugs en veel oor voor details kleurt CMAT een mooi nummer bij elkaar dat haar competenties als geduchte songschrijver uitspeelt. Het nummer breekt ongeveer halfweg even open en een rijke en volle klank neemt intrek in je gehoorkanaal. Met haar krachtige stem doet CMAT het nodige om van “Stay For Something” een beklijvend nummer te maken. Een weergaloos slot zet de puntjes nog een laatste keer op de i. Vier op een rij voor CMAT en dat belooft alleen maar goeds voor de rest van dat nieuwe album.

Crazymad, For Me verschijnt op 13 oktober.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…
AlbumsRecensies

CMAT - Crazymad, For Me (★★★★): Een wervelende tijdreis

Met verbeten humor en gezegend met een kanjer van een stem vol soul, wist CMAT in 2022 met If My Wife New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT - "Where Are Your Kids Tonight?" (feat. John Grant)

We haalden in het verleden een aantal keer de loftrompet boven voor CMAT. De Ierse is dan ook een countrypopfenomeen die van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.