Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Griff – “Vertigo”

Jong, Brits en toptalent. Zo kan je de zangeres Griff wel omschrijven. In 2021 werd ze dan ook mooi vijfde in de strijd om de felbegeerde titel BBC Sound of 2021 en mocht ze op de Brit Awards de titel van Rising Star op haar spelden. Op haar jonge leeftijd wist ze met andere woorden al wat aandacht te trekken en ook grote artiesten kunnen haar wel smaken. Zo mocht Griff al het voorprogramma van onder meer Dua Lipa en Coldplay verzorgen en was het bij die laatste dat ze nog meer speelde met nieuwe muziek. One Foot in Front of the Other blies onlangs twee kaarsjes uit en haar laatste single “Head on Fire” met Sigrid is ook alweer een jaar oud. Meer dan tijd dus om nieuw materiaal concreet te maken en met “Vertigo” is het dan eindelijk tijd om die te mogen aanschouwen.

“Vertigo” past perfect in de discografie die we al mochten aanhoren van de zangeres, we krijgen met andere woorden een fijn popnummer met bloedeerlijke teksten voorgeschoteld. In een drietal minuten probeert Griff ons een verhaal te vertellen hoe een ingewikkelde relatie haar vertigo gaf door de wispelturige houding van de andere. Pijnlijk en herkenbaar, maar o zo lief gebracht. Doorheen heel het nummer blijft alles redelijk eentonig op een zacht electrobeatje en is het pas bij de bridge dat er wat hoogte komt in het spel. De zangeres keert snel weer terug naar het rustige aspect, wat ergens wel jammer is, maar tegelijkertijd ook goed om het verhaal zo af te sluiten. “Vertigo” weet ons niet volledig te verrassen, maar is zeker niet onaangenaam om naar te luisteren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

113 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Griff - "Into The Walls" & "19th Hour"

De Britse Sarah Faith Griffiths, beter bekend als Griff, timmert de laatste jaren hard aan de weg. In 2021 eindigde ze op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RHEA - "I Want It"

RHEA is al eventjes geen onbekende meer binnen het Belgische muzieklandschap. In 2016 kwam de band boven water drijven door hun deelname…
InstagramLiveRecensies

Dua Lipa @ Sportpaleis: Langverwachte komst van female alpha

Dua Lipa is al enkele jaren de naam op de lippen van elke popfan. De Britse zangeres wist met de nummers op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.