Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SIERRA – “Power” (feat. Carpenter Brut)

Geweld en melancholie, zoetheid en wreedheid: zo omschrijft SIERRA haar muziekstijl. Concreet vertaalt zich dat in muziek die we kunnen classificeren in de genres van synthwave, darkwave en Electronic Body Music. Nadat de Franse producer werd geselecteerd voor het voorprogramma van land- en genregenoot Carpenter Bruts voor de net afgelopen Leather Terror Tour, kropen de twee nu samen de studio in om een kroontje op hun werk te zetten, alvorens SIERRA op haar eigen tour door de Verenigde Staten vertrekt.

Die studio moet zich ergens diep onder het aardoppervlak bevinden, want de tweede single van SIERRA’s aankomende debuutalbum luistert als een reis door de donkere krochten van de elektronische muziek. “Power” wordt overrompeld door zware synthesizers en doet bij momenten erg denken aan HUMAN van Steve Angello, maar dan nog net een niveautje duisterder. Een new wavesound anno 2023 definieert “Power”, waarin de vocalist ‘take back control’ dirigeert. Ons houdt het duo met dit dreigende, bombastische stuk muziek in ieder geval al in bedwang en bovendien past het ook nog eens perfect binnen het plaatje van SIERRA’s albumtitel A Story Of Anger.

Het eerste langspelerskindje, A Story Of Anger, van de Franse artieste komt uit op 15 september. Op 18 januari staat ze in Trix.

SIERRA: Facebook / Instagram
Carpenter Brut: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Flag, Frank Turner & The Sleeping Souls en meer naar Jera On Air 2023

De afgelopen tijd stromen de festivalaankondigingen je om de oren, dus kan ook het Nederlandse Jera on Air niet achterblijven. Waar het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.