FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Flag, Frank Turner & The Sleeping Souls en meer naar Jera On Air 2023

© CPU – Nathan Dobbelaere

De afgelopen tijd stromen de festivalaankondigingen je om de oren, dus kan ook het Nederlandse Jera on Air niet achterblijven. Waar het festival de afgelopen maanden al een karrevracht aan namen bekend maakte, houden ze het nu met twaalf nieuwe namen iets bescheidener. Met de toevoeging van onder andere de legendarische groep Black Flag en Britse rockgiganten van Frank Turner & The Sleeping Souls, die beide voor het eerst in de geschiedenis mogen komen opdraven, krijgt de affiche steeds meer vorm en loopt de line-up bijna over van de kwaliteiten.

Dat het festival bekend staat voor hun hardcore, metalcore en punkrock optredens, kan je duidelijk merken aan de nieuwe namen, waarbij voor iedere fan er wel iets tussenzit. Fanatiekelingen van het hardcoregenre kunnen dit jaar hun energie kwijt bij Cancer Bats, terwijl de punkrock liefhebbers kunnen genieten van een optreden van Chaser. Met de toevoeging van Captain Kaiser, Arson en De Hardheid krijgen bands uit de lage landen dit jaargang weer een podium en ook de Amerikaanse band Anti-Flag komt voor het eerst sinds 2018 weer langs. Static Dress, Carpenter Brut, Punk Rock Factory en een exclusieve Europese show van de groep Casey maken de aankondiging compleet. Dat het lastig gaat worden om dit jaar iedere act te gaan zien, is een ding dat al duidelijk was bij de afgelopen aankondigingen, maar met de bekendmaking van de bovenstaande namen gaat het nog moeilijker worden.

Jera on Air vindt dit jaar plaats op 22 tot en met 24 juni. Eerder werden al onder andere bands als Parkway DrivePapa Roach en Enter Shikari aangekondigd. De gelimiteerde early bird tickets gingen als warme broodjes over de toonbank, maar alle overige tickets zijn nog vol op voorraad. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het festival.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Captain Kaiser -"GOODNIGHT"

Sinds mediafiguur Tijs Vanneste de Kempen cultiveerde op nationale televisie, heeft blijkbaar ook elke gitaarband uit de zandstreek een streepje voor. Veteranen…
AlbumsRecensies

Enter Shikari – A Kiss for The Whole World (★★★½): Volledig herpakt

Het waren drukke maanden voor Enter Shikari. Sinds dat band begin januari bekend maakte dat ze haar zevende studioalbum A Kiss for…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air vervolledigt zijn line-up met onder andere Fleddy Melculy

Er lijkt een einde te komen aan de eindeloze stroom van nieuwe namen voor het Nederlandse festival Jera on Air. De afgelopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.