FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Flag, Frank Turner & The Sleeping Souls en meer naar Jera On Air 2023

© CPU – Nathan Dobbelaere

De afgelopen tijd stromen de festivalaankondigingen je om de oren, dus kan ook het Nederlandse Jera on Air niet achterblijven. Waar het festival de afgelopen maanden al een karrevracht aan namen bekend maakte, houden ze het nu met twaalf nieuwe namen iets bescheidener. Met de toevoeging van onder andere de legendarische groep Black Flag en Britse rockgiganten van Frank Turner & The Sleeping Souls, die beide voor het eerst in de geschiedenis mogen komen opdraven, krijgt de affiche steeds meer vorm en loopt de line-up bijna over van de kwaliteiten.

Dat het festival bekend staat voor hun hardcore, metalcore en punkrock optredens, kan je duidelijk merken aan de nieuwe namen, waarbij voor iedere fan er wel iets tussenzit. Fanatiekelingen van het hardcoregenre kunnen dit jaar hun energie kwijt bij Cancer Bats, terwijl de punkrock liefhebbers kunnen genieten van een optreden van Chaser. Met de toevoeging van Captain Kaiser, Arson en De Hardheid krijgen bands uit de lage landen dit jaargang weer een podium en ook de Amerikaanse band Anti-Flag komt voor het eerst sinds 2018 weer langs. Static Dress, Carpenter Brut, Punk Rock Factory en een exclusieve Europese show van de groep Casey maken de aankondiging compleet. Dat het lastig gaat worden om dit jaar iedere act te gaan zien, is een ding dat al duidelijk was bij de afgelopen aankondigingen, maar met de bekendmaking van de bovenstaande namen gaat het nog moeilijker worden.

Jera on Air vindt dit jaar plaats op 22 tot en met 24 juni. Eerder werden al onder andere bands als Parkway DrivePapa Roach en Enter Shikari aangekondigd. De gelimiteerde early bird tickets gingen als warme broodjes over de toonbank, maar alle overige tickets zijn nog vol op voorraad. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het festival.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.