Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes – “Old Wounds”

© Zachary Spangler

L.S. Dunes staat voor een intrigerende vermenging van muzikale invloeden. Met leden afkomstig van Thursday, Circa Survive, My Chemical Romance en Coheed And Cambria heeft de band in hun nog relatief korte bestaan een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Vorig najaar presenteerden ze hun debuutalbum Past Lives aan de wereld, gevolgd door nog eens twee singles dit jaar. Eerst was daar “Benadryl Subreddit” in juni, en nu verrijken ze hun discografie met “Old Wounds”.

De nieuwe single “Old Wounds” is als een hartstochtelijk, bijna ballade-achtig langzaam opbouwend nummer dat zonder twijfel de harten van velen zal veroveren in een arena-setting. Het nummer straalt een diepe, bijna betoverende schoonheid uit. Iero opent de song met een gitaarlijn die diep snijdt. Zanger Anthony Green heeft die spookachtige klank die perfect past bij de mysterieuze klanken. Zowel “Old Wounds” als de eerder uitgebrachte psychedelische metaloefening genaamd “Benadryl Subreddit” werden beide opgenomen in april in de gerenommeerde Rancho De La Luna studio in Joshua Tree, Californië, onder leiding van producer Alex Newport, bekend van Mars Volta, Frank Turner en City & Colour. “Old Wounds” lijkt de essentie van de koude nachten in de woestijn te vatten, aldus gitarist Frank Iero.

Terwijl het publiek nog steeds geniet van Past Lives, houdt de band ons in spanning over wat de toekomst zal brengen. Details over een vervolg op dit album blijven vooralsnog een mysterie. Wij zouden het niet erg vinden mocht de band nog eens afzakken tot in Europa ondertussen.

Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

L.S. Dunes - Past Lives (★★★★): De verwachtingen ruimschoots ingelost

Met een rotvaart schoot L.S. Dunes uit de startblokken. Met de straffe debuutsingle “Permanent Rebellion” maakte de wereld kennis met de nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L.S. Dunes - "2022"

Slechts één single hebben ze uitgebracht, maar L.S. Dunes maakte onlangs op het Riot Fest in Chicago tijdens hun livedebuut al wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle L.S. Dunes - "Permanent Rebellion"

Superbands, er zijn er al talloze de revue gepasseerd. De ene al met meer succes dan de andere. Maar ze durven al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.