Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust – “No Gods, Some Masters”

Met de release van hun langverwachte album Any Joy, dat oorspronkelijk gepland stond voor morgen maar nu is uitgesteld naar 8 september, staat As Friends Rust wederom in de schijnwerpers. De melodische hardcoreband bracht eerder twee singles, “Final Form” en “Positive Mental Platitude“, uit van het aanstaande album. De band weet als geen ander hoe ze rauwe emotie in hun muziek kunnen verweven. De nieuwste single, “No Gods, Some Masters”, is een ruige track die de noodzaak van politiek en sociaal activisme aansnijdt in contrast met de dagelijkse gebeurtenissen.

Onder begeleiding van wervelende gitaren herhaalt de band de zin ‘We care, but not so much’, zonder schroom te geven aan een onverbloemde verklaring van wat velen denken maar wellicht niet uitspreken. De muzikale atmosfeer van “No Gods, Some Masters” is doordrenkt van de typische klank van As Friends Rust. De band zet een robuuste en gedreven geluid neer dat zich kenmerkt door krachtige vocalen en dynamische instrumentatie. De opzwepende ritmes en schurende gitaarriffs vormen een perfecte achtergrond voor de introspectieve teksten van de single. De muziek roept een gevoel op van strijdlustige vastberadenheid, een sentiment dat naadloos aansluit bij het centrale thema van de track: de confrontatie tussen goede bedoelingen en gebrek aan daadkracht. Met “No Gods, Some Masters” bewijst As Friends Rust opnieuw hun vermogen om diepgaande thema’s te verpakken in krachtige muziek.

De single en het aankomende album lijken een uitnodiging te zijn om na te denken over onze betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties en hoe we deze in evenwicht kunnen brengen met de eisen van ons persoonlijke leven. As Friends Rust blijft een toonaangevende stem in het genre en blijft hun luisteraars uitdagen om na te denken en in actie te komen. Hoe scherp de single ook klinkt, live slaagt de band er steeds in de songs naar een hoger niveau te tillen en een extra laagje agressie toe te voegen. Gelukkig komt As Friends Rust op 2 oktober langs in Kavka Oudaan.

Any Joy verschijnt op 8 september via End Hits Records en zal zeven nummers tellen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

As Friends Rust @ Kavka Oudaan: Reünie van de klas van '98

Dat de tijd vliegt, werd vandaag nogmaals bewezen aan de Oudaan in Antwerpen. De laatste doortocht van As Friends Rust dateerde alweer…
AlbumsRecensies

As Friends Rust - Any Joy (★★★½): Zwervend tussen punk en hardcore

Is het een punkband? Is het een hardcoreband? Neen dat is het niet. As Friends Rust heeft zich steeds begeven in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust - "Final Form"

Met Any Joy heeft As Friends Rust een verzameling van zeven nummers gecreëerd, die hun eerste nieuwe muziek sinds 2020 en hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.