Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust – “Positive Mental Platitude”

Lang voordat er sprake was van Turnstile, Militarie Gun, Soul Glo en andere hardcore bands die experimenteren met nieuwe elementen, was er rond de eeuwwisseling al As Friends Rust. De pioniers van melodische punk en hardcore kondigen eindelijk hun langverwachte nieuwe album Any Joy aan. Het album zal zeven impactvolle nummers tellen en markeert hun eerste nieuwe muziek sinds “Last of the Famous International Scumbags” en “Up From the Muck”” 2020 en het eerste volledige album sinds 2001. Hoewel de band in de late jaren negentig werd opgericht en door verschillende veranderingen is gegaan, is het de kernformatie bestaande uit zanger Damien Moyal, gitarist Joseph Simmons, gitarist James Glayat en drummer Timothy Kirkpatrick die gedachteprikkende melodische punkmuziek creëert voor het moderne tijdperk.

“Positive Mental Platitude” is een muzikaal hoogstandje dat de band in topvorm laat horen. Met stuiterende drums, pakkende riffs en de ruwe, oprechte zang van Moyal weet het nummer direct impact te maken. Het thema van het nummer gaat over de holheid van emoticons als communicatiemiddel. Moyal verklaart dat “Positive Mental Platitude” gaat over het tonen van schijnbare bezorgdheid, waarbij we het ‘Care’-emoji van Facebook gebruiken om de vrij oppervlakkige gebaren te symboliseren die we maken om solidariteit of medeleven te tonen, zonder te dichtbij te komen. Net zoals de boodschap klinkt de muziek ons bekend in de oren. As Friends Rust verkent geen nieuw terrein, maar speelt op het vertrouwde speelveld. Deze nieuwe single klinkt dan ook direct heel vertrouwd en gaat de fans absoluut niet teleurstellen.

And Joy verschijnt op 18 augustus via End Hits Records en zal dus zeven songs tellen. Op 2 oktober komt de groep deze plaat voorstellen in Kavka.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

As Friends Rust @ Kavka Oudaan: Reünie van de klas van '98

Dat de tijd vliegt, werd vandaag nogmaals bewezen aan de Oudaan in Antwerpen. De laatste doortocht van As Friends Rust dateerde alweer…
AlbumsRecensies

As Friends Rust - Any Joy (★★★½): Zwervend tussen punk en hardcore

Is het een punkband? Is het een hardcoreband? Neen dat is het niet. As Friends Rust heeft zich steeds begeven in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single As Friends Rust - "No Gods, Some Masters"

Met de release van hun langverwachte album Any Joy, dat oorspronkelijk gepland stond voor morgen maar nu is uitgesteld naar 8 september,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.