Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single English Teacher – “The World’s Biggest Paving Slab”

© Tatiana Ponzuelo

Ze begonnen op puberale leeftijd, maar English Teacher is de schoolbanken intussen aan het ontgroeien. Het viertal uit Leeds begon als een band waarvan enkele bandleden nog niet eens legaal een biertje mochten nuttigen en toch voelde je al snel een muzikale volwassenheid. Begin dit jaar mochten ze hun vorige single, “Song About Love“, nog uitbrengen op het Londense cultlabel Speedy Wunderground en in maart trokken ze zelfs naar SXSW in Austin voor een aantal shows. Met hun nieuwe single “The World’s Biggest Paving Slab” houden ze ons op uiterst sterke wijze bij de les.

Een intrigerende baslijn, strakke drums, loerende gitaren en een fabelachtige stem; meer is er niet nodig om andermaal indruk te maken. “The World’s Biggest Paving Slab” effent de weg naar nieuw mogelijkheden voor de band, die toont dat ze op jonge leeftijd toch al behoorlijk doorleeft klinken. De speelsheid is op “The World’s Biggest Paving Slab” hoe dan ook aanwezig, al is het wel steeds met een redelijk serieuze ondertoon. Tijdens het refrein doet English Teacher ons wat denken aan Wolf Alice dankzij dat dromerige aspect en toch weten ze tussen al dat dromen nog een gebalde vuist te maken. “The World’s Biggest Paving Slab” is een referentienummer geworden voor English Teacher, zo veel is duidelijk!

FacebookInstagramTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

English Teacher – This Could Be Texas (★★★★): Vastbenoemd

Zo nu en dan verschijnt er nog eens nieuwe Engelse band op het toneel waarvan we al snel kunnen voorspellen dat ze…
InstagramLiveRecensies

SPRINTS + English Teacher @ Cactus Muziekcentrum: Een lesje spurten

Als twee post-punksensaties gezamenlijk de oversteek maken naar Europa, dan zijn we er als de kippen bij. En wij niet alleen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Albert Road”

Als we het hebben over de beloftes van 2024 kunnen we natuurlijk niet om English Teacher heen. Het viertal uit Leeds timmert…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.