Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Song About Love”

© Tatiana Ponzuelo

Nagenoeg ieder lijstje met artiesten om in de gaten te houden in 2023 bevatte de naam English Teacher. Meer dan terecht overigens, want de band heeft een eigenheid die we al lang niet meer hoorden op deze aardbol. De band smeedt dan ook graag het ijzer wanneer het heet is en nadat in april vorig jaar eerste ep Polyawkward verscheen, is het nu tijd om 2023 goed in te zetten met “Song About Love”. Zoals dat gaat bij goeie postpunkacts tegenwoordig, is deze nieuwste single een nummer dat als Speedy Wunderground 7″ verschijnt, veelbelovend!

Zelf omschrijft zangeres Lily Fontaine de song als een popnummer over het doen van de afwas en hoe dit soort liedjes over sociale of politieke themas toch vanuit liefde kunnen komen. Proper klinkt het nummer alvast niet, want er zijn heel wat vuile weerhaken die de single van plottwists voorzien. Zo klinkt “Song About Love” in het begin heel braafjes en traag waardoor je denkt dat er wel iets moet volgen. Eens er dan een groove in de gitaren komt, merk je dat alles in deze single tot in de puntjes is uitgewerkt. Zeker als we na een goeie twee minuten meer fuzzy gitaren krijgen en Fontaine daar als een bezetene dezelfde woorden over schreeuwt. Een episch einde van een boeiende song.

FacebookInstagramTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher – “Mental Maths”

Het gebeurt niet heel erg vaak dat muziekacts ons continu nieuwsgierig weten te houden, maar English Teacher slaagt daar voorlopig met vlag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single English Teacher - "A55"

Het Britse label Nice Swan Records heeft heel wat fijne bandjes op zijn roster en eentje daarvan is English Teacher. Het viertal…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.