Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Wilson – “The Village is Dead”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De muzikale meester Jonathan Wilson uit Los Angeles is een virtuoos in het creëren van wervelende, psychedelische en met strijkers doordrenkte hi-fi odyssees. Zijn onmisbare bijdrage aan platen van artiesten als Father John Misty en Angel Olsen heeft zijn veelzijdigheid en klasse als producer ruimschoots bewezen, maar niet enkel achter de schermen schittert Wilson; ook als singer-songwriter weet hij menig luisteraar te verrassen. Weldra zal hij zijn nieuwste soloplaat Eat The Worm op de wereld loslaten en hiervan werden reeds de nummers “Marzipan” en “Charlie Parker” gedeeld. Vandaag laat Wilson nu ook zijn nieuwste single “The Village Is Dead” de wijde wereld in.

De muzikale uitstap “The Village Is Dead” neemt ons mee naar het historische Greenwich Village. Meer specifiek het gebied rond Washington Square Park, dat niet langer de tegen-culturele broedplaats is die het ooit was. Op dit nummer combineert Wilson aanstekelijke akoestische gitaren met een strijkersarrangement dat zo vrolijk is dat het de grenzen van de disco opzoekt. Boven deze weelderige instrumentatie zingt hij met een weemoedige ondertoon over wat Lower Manhattan is geworden: ’there’s nothing doing anymore on MacDougal Street / just shit tons of bros from the local university.’ Met zijn kenmerkende vlotte stijl en subtiele complexiteit slaagt Wilson er succesvol in om ons een kleine drie minuten mee te nemen naar zijn eigen wereld.

Zijn nieuwste album Eat The Worm lijkt meer zijn veelzijdigheid en artistieke visie tentoon te spreiden. “The Village Is Dead” is slechts een voorproefje van wat we nog mogen verwachten van deze muzikale duizendpoot. Het resultaat kunnen we in zijn totaliteit ontdekken op 8 september wanneer Eat The Worm uitkomt.

Facebook / Website

https://open.spotify.com/track/2PC7Aww4Dsp35yuRODe60J?si=0ae2de51723e4bc8

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
LiveRecensies

Roger Waters @ Sportpaleis: Muzikale grootsheid, doorweekt in een politiek bad

‘If you’re one of those ‘I love Pink Floyd, but I can’t stand Roger’s politics’ people, you might do well to fuck…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Wilson - "In Heaven Making Love"

Vorige maand kondigde muzikaal manusje-van-alles Jonathan Wilson aan dat zijn nieuwe plaat Dixie Blur, ook alweer de zevende intussen, op 6 maart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.