Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jonathan Wilson – “In Heaven Making Love”

Vorige maand kondigde muzikaal manusje-van-alles Jonathan Wilson aan dat zijn nieuwe plaat Dixie Blur, ook alweer de zevende intussen, op 6 maart zal uitkomen. De multi-instrumentalist (onder meer bij Roger Waters) en producer (Father John Misty, Conor Oberst) wist al te vertellen dat hij een compleet andere aanpak hanteerde dan bij voorganger Rare Birds. De vier eerder verschenen singles bekrachtigden dat alvast. Op laatstgenoemd album woekerde vooral uitgesponnen psychedelica door het muzikale landschap in een strakke en zorgvuldig uitgekiende productie. Dixie Blur haalt de mosterd echter volledig bij de zuiderse achtergrond van Wilson. Dit in de brede zin van het woord, want uitstapjes naar blues, folk, country en swing doken al op.

“In Heaven Making Love” is net als zijn voorgangers een nummer dat americana ademt. De steelgitaar, up-tempo percussie en energieke violen sleuren je enthousiast de saloon binnen om je in het feestgedruis van een heus westernfeestje te mengen. De song ontstond op een snelweg door Spanje, en Wilson schetst het nummer als een perfecte avond die het verdient om zich in je geheugen te nestelen. De nummers werden voornamelijk live opgenomen in Nashville, met hier en daar wat overdubs. Dat draagt mee bij aan het rauwere en authentieke karakter van de singles. Als we deze olijke oorwurm en zijn voorgangers mogen geloven, ziet het er naar uit dat we een fikse portie rootsmuziek voor de kiezen zullen krijgen.

Jonathan Wilson staat op 6 april in de Botanique, tickets voor die show kan je hier vinden.

Facebook / Twitter

Tracklist Dixie Blur

 1. Just for Love
 2. ’69 Corvette
 3. New Home
 4. So Alive
 5. In Heaven Making Love
 6. Oh Girl
 7. Pirate
 8. Enemies
 9. Fun For The Masses
 10. Platform
 11. Riding The Blinds
 12. El Camino Real
 13. Golden Apples
 14. Korean Tea
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.