Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “XXL”

Het Amerikaanse synthpopduo LANY doet dit najaar een nieuwe poging om een succesvol album de wereld in sturen. Dat klinkt nogal hopeloos, maar wie de band al langer volgt, voelt wellicht ook aan dat de hoogdagen van Paul Jason Klein en Jake Goss achter de rug zijn. gg bb xx was een inspiratieloze plaat en teerde voor de zoveelste keer op het gebroken hart van Klein. We begrijpen dat een breuk pijnlijk kan zijn, maar zouden het duo toch graag willen uitdagen er iets vernieuwends mee te doen. Of ze dat op i really really hope so – ook een zeer toepasselijke titel- zullen waarmaken, blijft voorlopig nog de vraag. Na “Love At First Fight” en “Alonica“, krijgen we met “XXL” alvast de volgende single van die plaat te horen.

Al voor het begin van “XXL” kunnen we voorspellen hoe het geheel gaat klinken en na amper een halve minuut komen al onze verwachtingen uit. ‘All my favorite songs are from 2018’, klinkt het en het lijkt wel of de band een beetje in dat tijdperk bleef hangen. Melancholische zanglijnen, catchy refreinen en uiterst meezingbare woorden maken van “XXL” een typisch LANY-nummer dat zich helaas niet echt weet te onderscheiden van de rest van het repertoire van het duo. Oke, de ietwat sterkere gitaren zijn een aangename toevoeging, maar niets wat we nog niet hoorden. Wie een poging doet het verhaal dat Klein probeert te vertellen in te duiken, merkt al snel dat er inhoudelijk niet veel diepgang is en “XXL” vooral gemaakt is om een horde tienermeisjes te doen meeschreeuwen.

i really really hope so verschijnt op 29 september. LANY gaat dit najaar ook op tour en staat op 14 november in het Rotterdamse Rotown.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

593 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LANY - a beautiful blur (★): Wanhopige poging tot relevantie

De Amerikaanse synthpopband LANY evolueerde een tijdje geleden naar een duo, maar verder blijft de rode draad behouden. Met bitterzoete liedjes over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "Alonica"

Na het nogal inspiratieloze gg bb xx dat de Amerikaanse band LANY ons in 2021 presenteerde, groeide de vrees dat de hoogdagen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "Love At First Fight"

Het is ondertussen alweer bijna twee jaar geleden dat LANY voor het laatst een album uitbracht. De indiepopformatie rondom Paul Klein bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.