Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “Love At First Fight”

Het is ondertussen alweer bijna twee jaar geleden dat LANY voor het laatst een album uitbracht. De indiepopformatie rondom Paul Klein bracht ons in 2021 hun vierde langspeler gg bb xx, wat meteen de slechtste plaat van de Amerikanen bleek. gg bb xx was ongelooflijk inspiratieloos en deed ons denken dat de hoogtijdagen van LANY voorbij waren. In de periode die volgde na de release van dat album, werkten Klein en Jake Goss aan alweer het vijfde LANY-album. i really really hope so verschijnt in de herfst en wij hopen dat deze niet zo’n kolossale teleurstelling zal zijn als die vorige. Met “Love At First Fight” krijgen we vast een eerste voorproefje van i really really hope so.

Wie hoopte dat LANY geleerd had van die fout genaamd gg bb xx, komt van een ijskoude kermis thuis. “Love At First Fight” is helaas geen stap terug in de goede richting. Begrijp ons niet verkeerd, de nieuwe single van LANY is wel degelijk een catchy indiepopliedje dat fijn in het gehoor ligt, maar meer dan prima achtergrondmuziek is het niet. Er is simpelweg geen sprake van groei of innovatie. Daarnaast is “Love At First Fight” slachtoffer van hetzelfde probleem dat heerste op gg bb xx: een ongelooflijk tenenkrommende tekst. We vragen ons oprecht af hoe een man van halverwege de dertig teksten opschrijft als ‘It was sparks at first sight / But it was love at first fight’ zonder van zichzelf te cringen. “Love At First Fight” biedt ons in ieder geval weinig goede hoop voor i really really hope so.

i really really hope so verschijnt op 29 september. LANY gaat dit najaar ook op tour, maar treedt niet op in België. Nederlandse fans kunnen de Amerikanen op 14 november aan het werk zien in het Rotterdamse Rotown.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LANY - a beautiful blur (★): Wanhopige poging tot relevantie

De Amerikaanse synthpopband LANY evolueerde een tijdje geleden naar een duo, maar verder blijft de rode draad behouden. Met bitterzoete liedjes over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "XXL"

Het Amerikaanse synthpopduo LANY doet dit najaar een nieuwe poging om een succesvol album de wereld in sturen. Dat klinkt nogal hopeloos,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "Alonica"

Na het nogal inspiratieloze gg bb xx dat de Amerikaanse band LANY ons in 2021 presenteerde, groeide de vrees dat de hoogdagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.