Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “Alonica”

Na het nogal inspiratieloze gg bb xx dat de Amerikaanse band LANY ons in 2021 presenteerde, groeide de vrees dat de hoogdagen voorbij waren. Sinds datzelfde jaar gaat LANY ook als duo door het leven en die keuze draagt vermoedelijk wel bij aan de minder succesvolle dagen. Toch geven de twee de hoop niet op en staken Paul Jason Klein en Jake Goss de koppen weer bij elkaar om een vijfde langspeler te koken. “Love At First Fight“, de eerste single van i really really hope so, wist ons helaas niet te overtuigen van die vernieuwde energie en dus rust alle hoop op “Alonica”.

Welgeteld tien seconden hebben we nodig om tot de conclusie te komen dat LANY alweer hetzelfde liedje in een ietwat andere verpakking brengt. Versta ons niet verkeerd, dat kan werken, maar in dit geval krijgen we vooral een zoveelste herkauwsel van het vaker wel dan niet gebroken hart van Klein. ‘I’m falling out of love with you LA’, klinkt het over een zoetsappige melodie en wanneer de zang dan ook nog eens de hoogte in gaat, stijgt het dramatische niveau nog een paar treden. Stilaan mogen we wellicht de hoop opbergen dat LANY ons ooit nog gaat verrassen en dat is ergens toch wel jammer. Dat “Alonica” goed in elkaar zit, is een feit, maar wie de band al langer volgt zal ongetwijfeld hetzelfde déjà-vu gevoel als ons ervaren.

i really really hope so verschijnt op 29 september. LANY gaat dit najaar ook op tour, maar treedt niet op in België. Wie de Amerikanen aan het werk wil zien kan dat op 14 november in het Rotterdamse Rotown.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

593 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LANY - a beautiful blur (★): Wanhopige poging tot relevantie

De Amerikaanse synthpopband LANY evolueerde een tijdje geleden naar een duo, maar verder blijft de rode draad behouden. Met bitterzoete liedjes over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "XXL"

Het Amerikaanse synthpopduo LANY doet dit najaar een nieuwe poging om een succesvol album de wereld in sturen. Dat klinkt nogal hopeloos,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "Love At First Fight"

Het is ondertussen alweer bijna twee jaar geleden dat LANY voor het laatst een album uitbracht. De indiepopformatie rondom Paul Klein bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.