Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley – “Sneakin’ Around”

© Jim Herrington

Een intrigerende verschijning in de muzikale arena is Robert Finley, een oorlogsveteraan uit Louisiana en voormalig timmerman, die zijn weg vond naar het hart van het publiek als singer-songwriter. Zijn aankondiging van het vierde studioalbum Black Bayou in juni, vergezeld van de single “What Goes Around (Comes Around)”, deed menig muziekliefhebber reikhalzend uitkijken naar meer. Opmerkelijk is dat het album wederom werd geproduceerd door niemand minder dan Dan Auerbach van The Black Keys, die blijkbaar een uitstekende samenwerking vormt met Finley. Het Easy Eye Sound-label, dat onder de vleugels van Auerbach opereert, zal op 27 oktober het album op de wereld loslaten. Het is duidelijk dat Louisiana een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de muzikale erfenis van de wereld, en Robert Finley belichaamt deze erfenis in al zijn facetten. Van blues en gospel tot vroege rock and roll, Finley omarmt het moeiteloos, wellicht mede geïnspireerd door zijn afkomst.

Als een glanzende juweel in de kroon van Black Bayou presenteert Robert Finley met trots “Sneakin’ Around”, de tweede single van het album. Muzikaal gezien is het een funky, bluesy lied dat bruist van de zielvolle, zuidelijke rauwheid die zo kenmerkend is voor Finleys stemgeluid. Met zijn doorleefde zang neemt hij ons mee op een intrigerende tocht, waarbij hij waarschuwt dat wat in het duister verscholen ligt, uiteindelijk aan het licht zal komen. Het nummer zit boordevol hypnotiserende grooves en een pakkend refrein dat ongetwijfeld een tijdje in het geheugen zal ronddwalen. De indrukwekkende muzikaliteit van Finley wordt versterkt door de vakkundige productie van Dan Auerbach, die zijn ervaring en kunde loslaat op de compositie en ervoor zorgt dat het onmiskenbaar ‘Robert Finley’ klinkt. Finley laat blues enorm hedendaags en hip klinken, en dat is misschien nog zijn grootste verdienste.

Robert Finley komt deze herfst Black Bayou voorstellen in Europa. Zijn aanstaande Europese tournee houdt halt op 5 november in de Rotonde, Botanique te Brussel. Daar zal hij met veel overgave zijn vocale kunsten en muzikale veelzijdigheid aan het publiek presenteren. De opkomst van deze artiest uit Louisiana is meer dan alleen een muzikaal succesverhaal. Het vertegenwoordigt een triomf van doorzettingsvermogen en talent, met een krachtige stem die het verleden eert en de toekomst omarmt. Robert Finley en zijn meeslepende muziek blijven een bron van inspiratie en verwondering. Wij raden het warm aan om op 5 november af te zakken naar Brussel en Robert Finley live te gaan bewonderen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Robert Finley @ Botanique (Rotonde): Een ontroerende glimlach

Het is nooit te laat om iets met jouw passie voor muziek te doen. Robert Finley kan daar een paar liedjes over…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Finley - Black Bayou (★★★★): Soul zonder houdbaarheidsdatum

Op goede muzikanten staat geen houdbaarheidsdatum. Een van de beste voorbeelden is ongetwijfeld Robert Finley. De negenzestigjarige oorlogsveteraan en ex-timmerman uit Louisiana…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley - "Nobody Wants to Be Lonely"

Als Robert Finley met Dan Auerbach de studio in duikt, dan weet je dat er iets magisch uit de bus gaat komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.