Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley – “What Goes Around (Comes Around)”

© Jim Herrington

Ons soulhart slaat automatisch sneller als Robert Finley nieuwe muziek uitbrengt. Decennialang maakte de nu 69-jarige Amerikaan op semi-professioneel niveau muziek, alvorens op bijna pensioengerechtigde leeftijd in 2016 zijn debuut te maken met het album Age Don’t Mean a Thing. Zijn sprong in het ongewisse werd met open armen ontvangen door de soulcommunity en ver daarbuiten. Ook The Black Keys-spilfiguur Dan Auerbach is al geruime tijd fan en werkte al voor diens albums nauw samen met hem als producer en muzikant. Dat gebeurde nu ook weer voor Robert Finleys aankomende vierde album Black Bayou, dat op 27 oktober uitgebracht zal worden. De eerste single hieruit, “What Goes Around (Comes Around)”, neemt ons mee naar Finleys tijd in de moerassige gebieden van Louisiana.

Robert Finley is de definitie van cool en toont dat je je ook op gevorderde leeftijd nog steeds kan heruitvinden. “What Goes Around (Comes Around)” bewijst dat met een onwijs gaaf en organisch geluid waar zijn geraspte en doorleefde stem heerlijk op naar voor komt. Het nummer ontstond in een soort van jam waar ook The Black Keys-drummer Patrick Carney, de legendarische countrybluesgitarist Kenny Brown en Jeffrey Clemens van G. Love & Special Sauce bij betrokken waren en waar je die knisterende energie uit de studio haast ongefilterd uit kunt herkenen. “What Goes Around (Comes Around)” blijft bovendien zeer vlotjes hangen dankzij een refreintje dat bestaat uit een luttel zinnetje en voor je het weet zit je gewoon met Robert Finley mee te zingen.

Black Bayou verschijnt op 27 oktober via Easy Eye Sound. Op zondag 5 november is Robert Finley te gast in ons land voor een optreden in de Brusselse Botanique.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

https://soundcloud.com/robertfinley-music/what-goes-around-comes-around

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Robert Finley @ Botanique (Rotonde): Een ontroerende glimlach

Het is nooit te laat om iets met jouw passie voor muziek te doen. Robert Finley kan daar een paar liedjes over…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Finley - Black Bayou (★★★★): Soul zonder houdbaarheidsdatum

Op goede muzikanten staat geen houdbaarheidsdatum. Een van de beste voorbeelden is ongetwijfeld Robert Finley. De negenzestigjarige oorlogsveteraan en ex-timmerman uit Louisiana…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley - "Nobody Wants to Be Lonely"

Als Robert Finley met Dan Auerbach de studio in duikt, dan weet je dat er iets magisch uit de bus gaat komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.