Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ama Lou – “Silence”

We wachten al een aantal jaar met smacht op het debuutalbum van Ama Lou. De Engelse singer-songwriter debuteerde in 2016 en door haar soulvolle r&b en volwassen, karaktervolle stem werd ze al gauw vergeleken met landgenoten als Jorja Smith en Mahalia. De verwachtingen voor Ama Lou’s eerste langspeler waren dus eigenlijk meteen torenhoog, maar die plaat kwam maar niet. In de jaren die verstreken, bracht de Londense meerdere ep’s en singles uit die haar talent onderstreepten en ons nog meer lieten snakken naar dat eerste album. De release van “Caught Me Running” in mei deed ons vermoeden dat die langspeler er éindelijk aan zat te komen en met haar nieuwste single “Silence” werd ons vermoeden alleen maar sterker!

Ama Lou’s volwassenwording stond centraal op “Caught Me Running”, maar ook op “Silence” maakt ze duidelijk dat ze allang geen meisje meer is. Op haar nieuwste nummer maakt de zangeres korte metten met een toxische situatie die niet goed meer is voor haar mentale gezondheid. Ze maakt duidelijk geen zin te hebben in drama, en voor zichzelf en haar eigen gezondheid te willen kiezen. Dit doet ze onder leiding van een pulserende, duistere r&b-beat, die perfect samenkomt met haar kenmerkende stemgeluid. Het maakt dat “Silence” een ontzettend krachtig geheel is, eentje die we de komende tijd ongetwijfeld op herhaling hebben staan!

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

Ama Lou @ Botanique (Orangerie): Bakken onbenut potentieel

De Londense Ama Lou maakte al snel naam met haar soulvolle r&b die vaak vergeleken wordt met de muziek van Jorja Smith….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ama Lou - "Caught Me Running"

Toen Ama Lou als tiener op onze muzikale radar verscheen in 2016, voorspelden wij grootse dingen voor haar. We riepen de singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.