Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings – “Silence”

© Errick Easterday

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een vierde single uit. Met bijna vijftien jaar ervaring op zak hebben de Amerikanen de kneepjes van het vak wel onder de knie en kunnen ze rekenen op samenwerkingen met gerenommeerde namen in de muziekwereld om hun nieuwste creatie te realiseren. Jeff Zeigler opende de deuren van zijn opnamestudio, waar eerder al artiesten zoals Kurt Vile en The War On Drugs werkten, om zo de authentieke sound van de band te behouden.

Net als alle voorgaande singles van het aankomende album, klokt ook “Silence” af onder de drie minuten. Geen tijd voor poespas dus, maar gewoon lekker rechttoe rechtaan rocken moeten de mannen uit Cleveland gedacht hebben. Na enkele rake gitaaraanslagen vol distortion valt zanger Dylan Baldi in met een zanglijn die zich vlotjes in de gehoorgang nestelt. De ietwat atypische opbouw van het nummer resulteert halverwege al in een korte, maar krachtige instrumentale break. Hierdoor valt het minder op dat de zanglijn grotendeels dezelfde melodie blijft volgen gedurende het hele nummer. “Silence” wordt ook niet langer uitgerekt dan nodig en mondt uit in een fijne nieuwe toevoeging aan het oeuvre van de band.

Final Summer, het achtste (officiële) studioalbum van Cloud Nothings, wordt uitgebracht op vrijdag 19 april via Pure Noise. Op dit moment zijn er nog geen Europese tourdata aangekondigd.

Facebook / X (Twitter) / Instagram  / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - "A Warning"

De Californische groep Wallows is ondertussen niet langer alleen maar een zijproject van 13 Reasons Why-acteur Dylan Minnette. De band uit Los…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
AlbumsRecensies

Loupe - Flaws Of A Circle (★★★½): Verder op ingeslagen weg

Vorig jaar rond deze tijd werden we positief verrast door het album Do You Ever Wonder What Comes Next? van Loupe. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.