Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ama Lou – “Caught Me Running”

Toen Ama Lou als tiener op onze muzikale radar verscheen in 2016, voorspelden wij grootse dingen voor haar. We riepen de singer-songwriter in 2019 dan ook uit tot een van de Grote Beren Van Morgen en vermoedden dat ze in de voetsporen zou treden van collega’s als Jorja Smith. Dat gebeurde niet. Hoewel de Londense in 2019 en 2021 twee ep’s uitbracht die haar talent tentoonstelden, bleef die verwachte grote doorbraak uit. Dat betekent niet dat het niet nog kan gebeuren, want na twee jaar zonder nieuw materiaal maakt Ama Lou vandaag haar comeback met “Caught Me Running”.

Met “Caught Me Running” krijgen we in ieder geval een ijzersterke comeback voorgeschoteld, want het is een prachtig r&b-nummer. De relaxte, midtempo beat slaagt erin een fijne, warme sfeer te creëren, terwijl Ama Lou’s soulvolle stem ons meesleurt in haar eerlijke exploratie van opgroeien. Ze klinkt krachtiger en volwassener dan voorheen op haar nieuwste single en bewijst inmiddels niet meer een meisje te zijn, maar een jonge, zelfverzekerde vrouw. Wij hopen in ieder geval dat “Caught Me Running” het eerste voorproefje is voor Ama Lou’s langverwachte debuutalbum, maar dat het ook het begin van groter succes is voor de Engelse. Het zou niet minder dan verdiend zijn.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
LiveRecensies

Ama Lou @ Botanique (Orangerie): Bakken onbenut potentieel

De Londense Ama Lou maakte al snel naam met haar soulvolle r&b die vaak vergeleken wordt met de muziek van Jorja Smith….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ama Lou - "Silence"

We wachten al een aantal jaar met smacht op het debuutalbum van Ama Lou. De Engelse singer-songwriter debuteerde in 2016 en door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.